image 1
Лейбористи протягом останнього року підтримували народ України, розповсюджуючи справжній голос робітництва, профспілковців та соціальних активісток, які зараз боронять нашу країну, на весь світ.

Джон Макдоннелл (John McDonnell) – депутат британського парламенту, інтелектуальний лідер лівого крила Лейбористської партії та друга людина в попередньому тіньовому уряді – випустив статтю (https://labourhub.org.uk/.../the-ukrainian-question-for.../) щодо ставлення соціалістів до підтримки українського спротиву. Ретельно пригадавши всі процеси, що відбувалися на території нашої країни до повномасштабного російського вторгнення, Макдоннелл чітко підтримує тезу про оборонний характер війни.
Кампанія солідарності з Україною (Ukraine Solidarity Campaign) вже тривалий час підтримує боротьбу профспілкових та інших прогресивних рухів України, а весь минулий рік висвітлювала новину про український народе та його боротьбу з окупантом. Без такого розголосу неможливо було скликати таку потужну коаліцію допомоги міжнародної лівиці за різними напрямками. Саме Джон Макдоннелл всіляко допомагає просувати повістку Кампанії у британському політичному середовищі.
«Від самого початку я не бачив іншого реалістичного варіанту, окрім як підтримати їхнє право на самозахист», - каже Макдоннелл, погоджуючись з позицією, що війна з російською армією та остаточний її розгром на нашій території - це єдиний шлях до перемоги та збереження нашої незалежності.