279102416 707332800699800 040522
 
Танкер із російською нафтою не може пришвартуватися у порту Амстердама через активні дії профспілок.
 
Судно Sunny Liger під прапором Маршаллових островів, яке перевозить російську нафту, не може пришвартуватися в порту Амстердама. Причина – протидія працівників порту через вантажі з Росії. Раніше танкер не зміг зупинитися у Швеції, оскільки працівники доку відмовилися його обслуговувати.
Танкер із російською нафтою не може причалити в порту Амстердама
Голландські докери відмовилися обслуговувати танкер із російською нафтою. Ілюстративне фото (Adobe Stock, Ігор Ю. Грошев)
У п'ятницю міністр закордонних справ Вопке Хоекстра заявив, що уряд не може відмовити судну у зупинці у голландських портах, оскільки він не ходить під російським прапором.
Проте з'ясувалося, що через відмову співробітників амстердамського порту танкер не може там причалити. Профспілка FNV Havens звернулася до своїх членів із закликом не буксирувати судно до порту.
Ми закликаємо уряд Нідерландів негайно змусити танкер спливти", - написав Ніколенко у Твіттері.
У п'ятницю профспілкові активісти в порту Роттердама відмовилися швартувати "Сонячний лігр". За даними порталу NU, причиною став спірний вантаж та солідарність зі шведськими портовими робітниками. За повідомленнями ЗМІ, не шведська влада відмовилася прийняти судно, а працівники шведського порту.
 
Джерело:
https://www.facebook.com/yuri.rabota/posts/5216601228408492