arton25740 6dfb6

 

Профспілки навели переконливі аргументи на користь того, як офіційна допомога з метою розвитку (ОПР) може бути використана для досягнення загального соціального захисту.

 

На щорічному Форумі профспілок МКП – КСР 3 травня відбулися дискусії з донорами співпраці у галузі розвитку з Комітету сприяння розвитку ОЕСР (КСР).

Соціальний захист є однією з ключових вимог трудящих до нового суспільного договору і був в авангарді урядових відповідей на кризу COVID-19.

Проте соціальний захист стикається з величезною нестачею фінансування, що вимагатиме мобілізації внутрішніх ресурсів у поєднанні з підтримкою фондів співпраці з метою розвитку, які все ще надто малі – лише 2,7% від усіх засобів допомоги у 2020 році.

Під час панельної дискусії на високому рівні Генеральний секретар МКП Шаран Барроу підкреслила економічну ефективність соціального захисту: "Якщо ви інвестуєте у соціальний захист, то у середньостроковій перспективі ви отримаєте більш ніж подвійну суму інвестицій назад та величезну соціальну віддачу".

"Хоча ОПР сама по собі не може зробити все, вона повинна надати впевненості країнам, що розвиваються, щоб вони взяли на себе зобов'язання щодо збільшення фінансування соціального захисту та забезпечили заснований на законах комплексний соціальний захист у всьому світі. Ми хочемо, щоб до 2030 року на соціальний захист спрямовувалося сім відсотків ОПР, а після цього – збільшення до 14 відсотків”.

У ході форуму профспілки продемонстрували, як вони беруть участь у розробці та реалізації систем соціального захисту у своїх країнах, та зажадали збільшення фінансування соціального захисту з усіх джерел.

Члени КСР ОЕСР продемонстрували свою підтримку соціального захисту та ролі, яку профспілки можуть відігравати у цих процесах, а також підкреслили зв'язок між соціальним захистом та кліматичним порядком денним на основі справедливого переходу.

На закінчення Марк Ліманс, виконуючий обов'язки президента Консультативного комітету профспілок (TUAC) при ОЕСР, наголосив на потенціалі співпраці між профспілками та КСР у галузі соціального захисту та інших галузях: "Соціальний захист є одним з чотирьох стовпів Порядку денного МОП із забезпечення гідної праці, які взаємопов'язані і мають бути наскрізними всім ініціатив зі співробітництва у сфері розвитку".

 

Джерело:

https://www.ituc-csi.org/7th-trade-union-dac-forum?lang=en