279879741 1996679260504004 1891099083117401297 n
"Висновки Конференції про майбутнє Європи передадуть президентам інститутів ЄС у понеділок. Європейський парламент, Комісія та Рада повинні забезпечити, щоб ці висновки були дотримані та стали реальністю", - про це зазначив у своєму пості "ПРО МАЙБУТНЄ ЄВРОПИ" у Фейсбуці Голова ФПУ Григорій Осовий. -
Це означає зміни у політиці, робочих програмах, бюджеті, а також законодавчі ініціативи, але це також означає зміни у Договорах.
 
Договори ЄС повинні гарантувати, що люди завжди будуть ставитися вище за вигоду, рекомендувала Конференція з майбутнього Європи.
Зміни у договорі, запропоновані громадянами, включають – завдяки мобілізації профспілок – протокол соціального прогресу, який гарантує, що у разі конфлікту соціальні права перевалюватимуть над економічними свободами. Висновки також закликають до припинення права вето держав-членів шляхом голосування кваліфікованою більшістю.
Протокол про соціальний прогрес необхідний для того, щоб не допустити повторення гучних справ Лаваля і Вікінга, які відчинили двері для соціального демпінгу по всій Європі, а також для запобігання регресу та обходу соціальних прав.
Крім того, на вимогу громадян, до інституційного та економічного управління ЄС має бути введено сильний соціальний вимір, що дозволить уникнути повернення до руйнівної політики жорсткої економії, зокрема, шляхом повної реалізації принципів Європейської опори соціальних прав.
Конференція також закликала до прийняття інших перетворюючих соціальних зобов'язань, таких як:
- стійке зростання, покращення умов життя та праці та людський прогрес у рамках оновленого Соціального договору;
- повна реалізація Європейської опори соціальних прав, включаючи більш справедливу заробітну плату та умови праці, сильніші колективні переговори, гарантовану зайнятість та баланс між роботою та особистим життям;
- перегляд економічного управління ЄС для забезпечення того, щоб "соціальна справедливість і соціальний прогрес йшли пліч-о-пліч з економічною конкурентоспроможністю".
- «гарантування справедливого переходу, заснованого на соціальному діалозі та якісних робочих місцях», щоб перехід до зеленої та цифрової економіки був здійснений справедливо для працівників.
ПРЕЗИДЕНТИ ВСІХ ТРЬОХ ІНСТИТУЦІЙ ЄС підписали ДЕКЛАРАЦІЮ , в якій обіцяють «виконати рекомендації конференції».
Конференція щодо майбутнього Європи однозначно підтрималала
Пропозиції ЄВРОПЕЙСЬКОІ КОНФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК до Конференції з майбутнього Європи: https://www.etuc.org/.../Priorities%20for%20the...% 20Conference%20on%20the%20Future%20of%20Europe.pdf