328189 n

Генеральна рада МКП провела позачергове засідання 21 грудня 2022 року і прийняла рішення відсторонити Луку Вісентіні від виконання обов'язків Генерального секретаря МКП до засідання 11 березня, на якому вона продовжить розгляд цього питання. Це жодним чином не означає жодної презумпції винуватості.

Рада прийме рішення на початку січня з питання про тимчасового виконуючого обов'язки Генерального секретаря. До того часу обов'язки Генерального секретаря виконуватиме заступник Генерального секретаря Оуен Тюдор.

Рада вирішила започаткувати два процеси:

Незалежний зовнішній аудит всіх фінансових питань, що стосуються обставин, пов'язаних зі звинуваченнями, а також фінансових правил і процедур МКП; та

 створення спеціальної Комісії для розслідування обставин, пов'язаних зі звинуваченнями проти Луки Вісентіні, включаючи результати зовнішнього аудиту, і, можливо, інших питань.

Рішення про технічне завдання для цих двох процесів і склад спеціальної комісії будуть прийняті Генеральною радою в найкоротші терміни.

Звіти за результатами аудиту та спеціальної комісії з рекомендаціями щодо дій будуть розглянуті Генеральною радою на її засіданні 11 березня.

Генеральна рада підтвердила повну опозицію МКП до будь-якої форми корупції та її рішучість забезпечити суворі пруденційні та інші превентивні заходи. Там, де існує корупція, працівники є одними з її головних жертв.

 

Джерело:

https://www.ituc-csi.org/ituc-general-council-extraordinary?lang=en