Коол 06012023

Літня школа "Трансфер праці": Налагодження зв'язків між дослідженнями та трудовим активізмом.

LabourTransfer - це незалежна неприбуткова міжнародна ініціатива дослідників праці, зацікавлених у співпраці, синергії та обміні знаннями між академічними колами та громадськими організаціями з метою вироблення емансипативних знань з трудових та соціальних питань.

LabourTransfer надає студентам та учасникам можливість обмінятися своїми дослідницькими інтересами з науковцями, трудовими активістами та профспілковими діячами з усього світу.

Навчальні цілі проекту LabourTransfer мають подвійну мету:

1) забезпечити нове та унікальне навчальне середовище для профспілкових активістів та організаторів, а також для аспірантів, докторантів та магістрантів, які спеціалізуються на дослідженнях праці з різних дисциплін.

2) створити глобальну мережу студентів, науковців, установ, профспілок та активістів, які прагнуть поглиблювати знання про суспільство та економіку з точки зору трудових відносин.

Серед тем, що вивчаються та обговорюються: глобальна історія праці, аналіз трудових режимів, дослідження та спільні дослідження працівників, технології та колективна організація, контроль та самоуправління працівників, секс та домашня праця, профспілковий рух та глобальний профспілковий рух, антропологія праці, трудове право, Грамші та праця.

Серед підтверджених спікерів цьогорічної конференції Марк Аннер, Університет штату Пенсильванія; Кейт Харді, Бізнес-школа Лідса; Джеймі Вудкок, Бізнес-школа Ессекса; Ліам Кемплінг, Університет Королеви Марії; Адріан Сміт, Бізнес-школа Сассекса; Елеонора Кірк, Університет Глазго; Мауріціо Атцені, Університет Альберто Уртадо; Патрік Невелінг, Борнмутський університет; Стефано Беллуччі, Міжнародний інститут соціальної історії; Каєтано Нуньєс, Університет Валенсії.

Ідея літньої школи полягає в тому, щоб поєднати дослідження та відпочинок. Буггерру, де розташована школа, - це невелике мальовниче містечко на березі моря в Сардинії. Проте Буґґерру також має символічне значення для робітничої історії. Це було шахтарське місто, де робітники вдавалися до бойкоту, вимагаючи покращення умов праці. У відповідь була введена армія і троє робітників були вбиті, а багато інших поранені. Та неділя 4 вересня 1904 р. все ще пам'ятається сьогодні, тому що різанина в Буґґерру спричинила перший загальний страйк в історії Італії.

Відвідування школи є безкоштовним. Слухачі оплачують лише проживання в готелі та харчування (на час проведення школи), а також трансфер з Кальярі до Бугерру. Цього року загальна вартість навчання становить 450 євро.

Цього року Школа відбудеться з 15 по 20 червня 2023 року у Буггерру, (Сардинія, Італія).

Всього буде відібрано двадцять учасників на основі мотиваційного листа та резюме. Обмежена кількість стипендій буде доступна для учасників без інституційної підтримки, безробітних або з нестабільними умовами праці. Ми особливо вітаємо заявки від науковців та активістів, які займаються дослідженнями/передачею знань, мають досвід проведення досліджень на Глобальному Півдні або пов'язаних з ними, а також мають досвід низової організації.

Прийом заявок триватиме до 15 січня 2023 року.

Відібрані учасники будуть повідомлені про прийняття до школи до 22 січня 2023 року. Для отримання додаткової інформації та подання заявки, будь ласка, надсилайте електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Департамент міжнародних звязків ФПУ