6 konfederatsiia profspilok

32-е засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), що відбулося 7 вересня в режимі відеоконференції, підтвердило, що Люк Тріангл буде єдиним кандидатом на посаду Генерального секретаря МКП на позачерговому Всесвітньому конгресі МКП, який відбудеться 12 жовтня.

Люк Тріангл, який наразі виконує обов'язки Генерального секретаря МКП, отримав кілька номінацій від членських організацій у кожному регіоні до встановленого терміну, при цьому жодного іншого кандидата не було висунуто.

"Для мене велика честь отримати таку підтримку і я з нетерпінням чекаю офіційного висунення своєї кандидатури на Конгресі. Трудящі потребують сильної МКП, і єдність, продемонстрована в ході всіх дискусій Генеральної ради, показує, наскільки віддані наші членські організації забезпеченню цієї сили", - сказав Люк Тріангл.

Інші ключові моменти в дискусіях Ради включали огляд участі профспілок у процесах БРІКС і профспілкового аналога "Великої двадцятки" - L20, особливо з огляду на виключення профспілок L20 під час головування Індії в "Великій двадцятці". Уряд Моді намагався і не зміг відсунути L20 на другий план на користь своїх союзників з індуїстського націоналістичного робітничого фронту.

Рада отримала оновлену інформацію про зусилля, спрямовані на вихід з глухого кута в МОП щодо права на страйк через звернення до Міжнародного суду ООН, і створила робочу групу для перегляду груп членства МКП, які відображають різні рівні національного економічного розвитку та пов'язані з цим питання.

Наступне засідання Генеральної ради відбудеться в Брюсселі 12-14 грудня.

Люк Тріангл був призначений виконуючим обов'язки Генерального секретаря МКП у квітні 2023 року.

Профспілкова робота Люка почалася в 1982 році в організації молодих працівників Бельгійської конфедерації профспілок ACV-CSC.

З 1984 по 2011 рік він працював над багатьма різними проектами в ACV-CSC, які включали підтримку молодих працівників, був директором навчального центру, а також займався європейською та міжнародною роботою.

У 2011 році Люк був обраний Генеральним секретарем Європейської федерації профспілок текстилю, одягу та шкіри (ETUF-TCL).

У 2012 році він був обраний заступником Генерального секретаря Європейської профспілки IndustriAll, а потім Генеральним секретарем у 2016 році з переобранням у 2021 році.

IndustriAll European - це федерація незалежних і демократичних профспілок, що представляють працівників фізичної та нефізичної праці в металургійній, хімічній, енергетичній, гірничодобувній, текстильній, швейній та взуттєвій галузях, а також у суміжних галузях і видах діяльності.

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ