28092323 09

Лідери ЄС повинні приєднатися до Байдена і вийти на лінії пікетів.

 

27 вересня 2023, ETUC

Д.Байден увійшов в історію як перший чинний президент США, який приєднався до пікету, звернувшись до страйкуючих членів профспілки Об'єднаних робітників автомобільної промисловості в Мічигані: "Ви заробили до біса більше, ніж вам зараз платять ".

Європейська конфедерація профспілок (ЄКП) запрошує лідерів ЄС приєднатися до профспілкових мобілізацій, які відбудуться по всій Європі цієї осені.

Серед них - Європейський день мобілізації проти жорсткої економії, за підвищення заробітної плати та за рівність між чоловіками і жінками, що відбудеться 13 жовтня в Парижі.

Генеральний секретар ЄКП Естер Лінч сказала:

"Ми звикли до того, що прогресивні працівники США шукають натхнення в Європі, але зараз, від Франції до Фінляндії, наші уряди нападають на профспілки і планують нові заходи жорсткої економії.

"Історична участь президента Байдена в пікеті демонструє нашим політикам, де саме вони повинні бути: однозначно на боці трудящих.

"Ми запрошуємо європейських лідерів піти вслід за президентом Байденом і приєднатися до профспілок на пікетах і акціях протесту в боротьбі за справедливу угоду.

Настав час європейським лідерам припинити змушувати трудящих платити за інфляцію, спровоковану надприбутками корпорацій, і слідом за Байденом підтримати підвищення заробітної плати для відновлення купівельної спроможності".

Календар профспілкових кампаній (заходів) по всій Європі

1-15 жовтня 2023 року - Дні дій з логістики ETF: порядок денний та місце проведення заходів / маніфест / флаєр 

2-6 жовтня 2023 р. - ETUCE проводить низку заходів до Європейського тижня вчителя в рамках кампанії "Зробимо викладання привабливим"

3 жовтня 2023 р. - Фінляндія - щорічний навчальний захід STTK для представників працівників: профспілкових активістів та представників з охорони праці

4-5 жовтня 2023 року - Сербія - Зустріч з обговорення політики CATUS у Златіборі "Актуальні виклики - CATUS за гідну працю для гідного життя"

5 жовтня 2023 року - Бельгія - Бельгійські профспілки FGTB/ABVV, CSC/ACV, CGSLB/ACLVB мобілізуються проти заборони демонстрацій, включеної до законопроекту бельгійського уряду - Більше інформації: FGTB; ABVV; CSC/ACV; CGSLB/ACLVB

6 жовтня 2023 року - Фінляндія - захід SAK #SeriousGrounds у Гельсінкі з метою підвищення обізнаності про урядові скорочення

7 жовтня 2023 року - Італія - CGIL організовує демонстрацію в Римі за зайнятість, підвищення заробітної плати та повагу до італійської конституції: більше інформації

7 жовтня - Сербія - TUC NEZAVISNOST організовує семінар для активісток Жіночої секції в Нові-Сад: головною темою семінару буде "Порушення та домагання на робочому місці"

13 жовтня 2023 року - Франція - Французькі профспілки CFDT, CGT, FO, UNSA та CFCT організовують день мобілізації та демонстрацій проти жорсткої економії, за підвищення заробітної плати та за рівність між чоловіками та жінками: спільний прес-реліз (версія англійською мовою, IT версія, ES версія)

13 жовтня 2023 р. - Ірландія - Презентація документа МКСП про житлову кризу в Ірландії, що впливає на працівників та їхні сім'ї "Житлове будівництво в Ірландії: як ми забезпечуємо людей житлом, якого вони потребують".

31 жовтня 2023 року - Італія - UIL організовує дебати про заходи жорсткої економії ЄС, фонд суверенітету ЄС, промислову політику ЄС

Листопад 2023 року (точна дата буде підтверджена) - Ірландія - МКП проводить два заходи, один в Белфасті і один в Дубліні, присвячені політичному документу "Немає шляху назад - до безпечного майбутнього для всіх" - профспілковому маніфесту за кращу Ірландію в обох юрисдикціях.

Триває: LO Швеції виступає за політичні заходи у відповідь на поточну кризу вартості життя. Це включає заклик до державних інвестицій в освіту, охорону здоров'я та догляд. Вони пропонують заходи для пом'якшення наслідків інфляції, вимагаючи, щоб компанії, які отримують прибуток від підвищення цін, сплачували свою справедливу частку.

Джерело: https://www.etuc.org/en/pressrelease/eu-leaders-should-join-biden-picket-lines

 

Переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ