World day decent work

Європейська конфедерація профспілок (ЄКП) напередодні 7 жовтня - Всесвітнього дня дій за гідну працю наголошує на необхідності посилення колективних переговорів, забезпечення прав людей, які працюють через онлайн-платформи, та вимогах гідної оплати праці.

 

Про це зазначається у Заклику ЄКП до членських організацій, членів Постійного комітету ЄКП з питань мобільності, зайнятості та ринку праці, Молодіжного комітету, Спеціальної групи з нестандартної роботи та роботи на платформах, а також до Комітету з питань преси, комунікації та кампаній.

Шановні колеги!

Цього року у Всесвітній день боротьби за гідну працю, 7 жовтня, ЄКП наголошує на необхідності посилення колективних переговорів, забезпечення прав людей, які працюють через онлайн-платформи, та вимоги оплачувати всі стажування.

Відзначення цієї дати було запропоновано колегами  з Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), щоб підкреслити критичну важливість забезпечення справедливої та гідної зайнятості для працівників у всьому світі. Це також потужне нагадування про постійну потребу профспілок виступати за поліпшення умов праці, справедливу заробітну плату та права трудящих в умовах розвитку глобальної економіки та в умовах, коли насувається тінь нового циклу політики жорсткої економії.

Гідна праця - це не розкіш, а фундаментальне право людини, і ми відіграємо ключову роль у постійних зусиллях, спрямованих на створення світу, де всі працівники можуть користуватися перевагами безпечної, надійної та справедливої зайнятості.  Ми закликаємо вас підвищити обізнаність про цей день і просувати наші спільні вимоги та досягнення.

Будь ласка, знайдіть тут візуальні матеріали для соціальних мереж, які ЄКП опублікує на наших каналах у соціальних мережах з 5 жовтня. Якщо ви бажаєте відредагувати візуальні матеріали та додати свій логотип, ви можете отримати доступ до них тут (для формату Instagram) та тут (для формату Twitter). Якщо у вас виникнуть проблеми з доступом до матеріалів, будь ласка, зв'яжіться з Аліною Брюзер у відділі комунікацій (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

На знак солідарності,

Теа Джарк, Конфедеративний секретар

 

Джерело: https://www.ituc-csi.org/world-day-for-decent-work?lang=en

Переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ