EU UA Summit scaled

 

Заступник Голови ФПУ, голова Профспілки будівельників Василь Андреєв прокоментував підсумки засідання Асамблеї Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

 

Він, зокрема зазначив, що у п’ятницю, 6 жовтня, розпочалася нова каденція активності громадськості у сфері євроінтеграції і було обрано новий склад Української сторони платформи громадянського суспільства (УС ПГС), яка формально є четвертим органом після усіх державних комітетів і комісій у процесі виконання Угоди про асоціацію і там представлені профспілки, роботодавці та третій сектор громадських організацій, які працюють разом над питаннями імплементацією Угоди про асоціацію.

Відбулися вибори – обрано четверо представників від профспілок. Керівником профільної робочої групи обраний Василь Шилов, який очолює її вже вдруге, а також заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, заступник Голови ФПУ Василь Андреєв, представник КВПУ Петро Тулей, - це люди, які будуть представляти профспілки у платформі протягом наступних 2,5 років.

Звичайно ця робота буде посилена напрямком переговорів між Україною і ЄС щодо її вступу, які планується розпочати у грудні ц.р. І тут перед нами стоїть насправді титанічне завдання участі у цьому кожного за своїм напрямом роботи: хто за екологічним, хто за трудовим і  соціальним, хто за бізнесовим. Всі організації УС ПГС, всі 15 осіб, обраних 6 жовтня, мають працювати над цим.

Незабаром вийде бюлетень Європейської комісії щодо прогресу України в рамках Угоди про асоціацію. Це також частинка роботи нашої платформи.

Бажаю усім профспілковим представникам плідної роботи у цій платформі в новій каденції.

 

ПРЕСЦЕНТР ФПУ