20231011 143849 

11 жовтня 2023 року у Будинку профспілок відбулася зустріч Голови Федерації профспілок України Григорія Осового з об’єднаною делегацією профспілкових активістів з Німеччини, Швейцарії та Австрії на чолі з Германом Нельсом з Об’єднання німецьких профспілок.

 

З боку українських профспілок у зустрічі взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ та голова Профспілки  працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, голова Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Олександр Рябко та заступник голови Профспілки працівників охорони здоров’я України Ірина Швець.

Як зазначили профактивісти, мета їхнього візиту до України – зустрічі з представниками різних профспілок, зокрема, освітян, залізничників, атомників та медиків, щоб зрозуміти як працюють профспілки в умовах повномасштабного вторгнення, на власні очі побачити стан справ у країні, а також надати гуманітарну та психологічну підтримку.

20231011 141651

Зарубіжні  колеги поінформували про те, що вони ініціювали програму «Солідарність із українськими профспілками», ведуть збір підписів солідарності з українськими трудящими, а також збір коштів.

 «Ми вражені роллю українських профспілок у підтримці трудящих та вашою боротьбою за їхні права та гарантії на робочих місцях. Ми хотіли б підтримати вашу роботу і висловити вам слова солідарності у цей непростий для вас час», – підкреслив Герман Нельс.

Григорій Осовий поінформував колег про роботу профспілок в Україні під час війни. Зокрема, зазначив, що незважаючи на скорочення членства, насамперед внаслідок окупації територій країни, профспілки продовжують працювати, а це свідчить про їхню високу відданість людині праці, їхню готовність працювати в умовах викликів та загроз.

20231011 141347

Очільник ФПУ наголосив, що ФПУ ні на мить не припиняла свою діяльність в умовах війни. Разом з тим основними напрямами роботи стали такі, що відповідають вимогам часу – надання гуманітарної допомоги спілчанам, які втратили свої домівки, розміщення понад 70 тисяч ВПО у профспілкових санаторно-курортних установах за рахунок профспілкових та залучених грантових коштів, надання фінансової підтримки членам сімей загиблих або зниклих безвісти воїнів-спілчан, пораненим воїнам та травмованим внаслідок ворожих обстрілів працівникам підприємств, роздача продовольчих пакетів тощо.

20231011 141608

Європейські  колеги одностайно погодилися з тим, що гуманітарна та медична підтримка сьогодні є вкрай важливою, особливо на територіях, де нещодавно йшли бої за визволення, та тих, які потерпають від обстрілів окупантів.

Своїми враженнями про візит зарубіжні гості планують поділитися з колегами у своїй країні, адже широка поінформованість про боротьбу українців підвищить залучення ще більшої підтримки України у цій кривавій війні.

 20231011 153445

Пресцентр,

Департамент міжнародних зв’язків ФПУ