387834229 709191347906169 3612730007529081536 n

12 жовтня 2023 року у віртуальному режимі відбувся 6-й позачерговий Всесвітній конгрес Міжнародної конфедерації профспілок. У конгресі взяли участь делегати від 337 національних членських організацій МКП,  які представляють 191 мільйон трудящих із 167 країн та територій світу.

 

Федерацію профспілок України представляв делегат, Голова ФПУ Григорій Осовий.

На порядку денному Конгресу була висвітлена низка таких важливих питань, як загострення палестино-ізраїльського конфлікту внаслідок нещодавнього вторгнення ХАМАС в Ізраїль, стан соціального діалогу у світі,  реалізація нового суспільного договору, зміни до Статуту МКП, які посилюють виборчі процедури.

Генеральним секретарем було обрано Люка Тріангля, який до цього виконував обов’язки Генерального секретаря МКП з травня 2023 року.

Новообраний Генеральний секретар МКП звернувся з промовою до делегатів, у якій сказав зокрема наступне: «Для мене велика честь і задоволення отримати довіру глобального членства МКП, і я з нетерпінням чекаю можливості очолити організацію у найближчі роки.

Ніколи ще в історії не було так важливо мати сильну, єдину, представницьку і глобальну організацію трудящих світу.

У кожному регіоні відбуваються збройні конфлікти, демократія і права знаходяться під загрозою, економічна нерівність призводить до того, що сотні мільйонів людей ледве зводять кінці з кінцями, а взаємопов’язані виклики, включаючи зміну клімату, вимагають узгоджених дій, в центрі яких мають бути люди.

Реалізація нового суспільного договору для досягнення справедливого, рівноправного і сталого світу буде і надалі залишатися основною місією МКП».

У своєму виступі Голова ФПУ Григорій Осовий щиро подякував від імені  членів профспілок МКП, ЄКП та усім національним профцентрам за солідарність і підтримку українського народу, який уже майже 600 днів чинить героїчний опір збройній російській агресії, нагадав про необхідність привернення уваги до України, яка продовжує потерпати від російської агресії, а також привітав Люка Тріангля з обранням на посаду Генерального секретаря МКП, відзначивши його ділові якості, успішну роботу на європейському континенті та відданість профспілковому руху, які «безумовно допоможуть згуртуванню МКП і вирішенню завдань на глобальному рівні».

 

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ