Знімок екрана 2023 11 07 о 15.35.56

7 листопада 2023 року відбулось засідання Робочої Групи Високого рівня ЄКП з реформи профспілок. Це було друге засідання Робочої групи, що випливало із дискусії учасників та вводних виступів модераторів.

 

Засідання робочої групи 7.11 було зосередження на обговорення в малих групах 8 тем реформи профспілок, які визначені пріоритетними минулого засідання:

  1. Навчання та розвиток спроможностей.
  2. Внутрішня профспілкова демократія.
  3. Органайзинг, рекрутинг та збереження існуючого членства.
  4. Цифровий юніонізм та комунікаційні стратегії.
  5. Нові наративи (стратегічні теми профспілок) та розвиток нових політик.
  6. Мобілізація (активізація).
  7. Боротьба із праворадикальними рухами.
  8. Зміцнення колдоговірної роботи та розширення охоплення покриття колективними договорами.
  9. Знімок екрана 2023 11 07 о 16.00.25

Результати двогодинного обговорення результатів роботи робочих груп будуть зафіксовані в підсумковому протоколі, який буде розісланий членським організаціям ЄКП для реакції.

Наступне засідання Робочої Групи Високого рівня ЄКП з реформи профспілок – попередньо в січні 2024 року.

Крім того, було ще раз повідомлено, що в результаті рішень Берлінського конгресу ЄКП була створена Мережа Солідарності. Цей орган надаватиме міжнародну підтримку профспілкам, які знаходяться під атакою ззовні. Перше засідання Мережі Солідарності – 8 грудня. Учасники будуть обговорювати можливі стратегії та засоби для профспілок, щоб запитувати та отримувати підтримку одна одній. Заходи, що обговорюються як можливі в рамках Мережі включають: листи/заяви солідарності, листи керівникам урядів чи компаній, цифрові мобілізаційні заходи, пікети посольств або символічних локацій, звіти місій на місце подій, юридичні консультації та заходи, адвокація в органах ЄС. ЄКП просило номінувати від членських організацій представника до Мережі Солідарності.

Знімок екрана 2023 11 07 о 15.36.01

 

Пресцентр ФПУ