IMG 20230406 080124

Нові фільми ілюструють, чому соціальна робота є важливою і чому членство в профспілці також є життєво важливим.

! UNISON працює над тим, щоб висвітлити внесок соціальних працівників

! Профспілка зняла чотири нові фільми Standing up for Social Work, які можна знайти нижче або на сторінці соціальної роботи.

Соціальні працівники відіграють важливу роль у підтримці найбільш вразливих верств населення та роблять реальний внесок у життя окремих людей та сімей, допомагаючи їм жити більш успішно. Це може бути допомога у захисті вразливих людей від шкоди або підтримка людей у самостійному житті.

Але ця робота часто або приховується, або зображується негативно в більшості ЗМІ - соціальні працівники допомагають тисячам вразливих громадян разом з їхніми сім'ями та опікунами, але багато видань та репортерів цікавляться ними лише тоді, коли щось йде не так.

Такий негативний імідж професії призводить до деморалізації персоналу і навіть змушує деяких з них звільнятися. Крім того, соціальні працівники пережили десятиліття скорочень, зростання попиту на послуги, збільшення кількості клієнтів та багато іншого, що спричиняє неймовірний тиск на і без того напружену роботу.

ЮНІСОН є провідною профспілкою соціальних працівників, яка налічує понад 40 000 членів у цій професії.

Ці члени потребують інвестицій у більш широкі послуги, щоб виконувати свою роботу. Після тринадцяти років жорсткої економії не залишилося громадських послуг, до яких можна було б направити людей - клубів для дітей-інвалідів, молодіжних груп, хостелів, центрів для людей з обмеженими можливостями.

Це означає, що соціальні працівники бачать людей на зламі, а справи, які вони ведуть, є більш складними.

Демонстрація переваг соціальної роботи

"Мені подобається досягати змін для людей, які прагнуть жити більш успішним життям".

ЮНІСОН хоче підкреслити позитивний внесок, який роблять соціальні працівники, переваги членства в профспілці, а також цінність і виклики роботи соціального працівника.

Для цього на початку цього року було знято чотири фільми за участю членів ЮНІСОН Анжели Медфорд, Евелін Вільямс та Іштвана Гуляса, і тепер вони доступні для перегляду та поширення.

"Мені подобається досягати змін для людей, які прагнуть жити більш успішним життям", - каже Анжела, старший соціальний працівник у Південному Ланаркширі (на фото вище).

"У засобах масової інформації нас представляють як відносно негативне поняття. Що не представлено, так це позитивні якості, які професія соціального працівника може привнести в життя людей.

"Членство в ЮНІСОН дає вам певний комфорт у використанні власної автономії у прийнятті рішень.

"Найбільше мені подобається в соціальній роботі те, що я можу щось змінити на краще".

Для старшого соціального працівника Іштвана (на фото вгорі), який працює в графстві Суррей, "найбільше в соціальній роботі подобається змінювати світ на краще", але він чітко усвідомлює, що одним з найбільших викликів, які стоять перед цією професією, є утримання кадрів.

"Я вважаю, що дуже важливо вступати до профспілок для захисту на роботі, покращення умов праці та оплати, а також підвищення організаційної культури, щоб мати здорове робоче середовище".

Зараз він є представником ЮНІСОН, і каже, що це дозволяє йому підтримувати своїх колег "в індивідуальних та колективних питаннях".

"Моя порада колегам, які ще не вступили до профспілки, - приєднатися до неї. Соціальна робота - це середовище підвищеного ризику ... на вас можуть скаржитися, і профспілка може ефективно вам допомогти".

"Відчуття того, що ти робиш позитивні зміни для інших, є для мене справжнім відчуттям досягнення".

Евелін (на фото вгорі) також є старшим соціальним працівником - у її випадку, в Карфілі/Керфілі. "Відчуття того, що ти робиш позитивні зміни для інших, є для мене справжнім почуттям досягнення".

Відзначаючи, що її частина Кімру/Уельсу "не є різноманітною", вона пояснює це: "Я бачила, чула і була об'єктом расизму, не лише на робочому місці, але й у громаді".

Але вона сповнена похвали за "справжню відданість, безумовно, очолювану ЮНІСОН, яка вела цей діалог з роботодавцями знову і знову, щоб сказати, що ви повинні змінитися.

"ЮНІСОН - це люди, які дають вам цей голос. Це ті, хто боротиметься за вас і визнає, коли ви не пройшли навчання, коли ви не отримали підтримки".

Джерело:

https://magazine.unison.org.uk/2023/11/02/unison-is-standing-up-for-social-workers-and-their-profession/

переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ