2023 15012424

ЄФПГО розпочала серію тематичних досліджень для вивчення того, як профспілки по всій Європі вирішують питання скорочення робочого часу. Щомісячні публікації надаватимуть унікальну інформацію та проливатимуть світло на інноваційні підходи та стратегії, що формують майбутнє праці. У першій статті йдеться про нещодавні події в Австрії, а наступного місяця у фокусі уваги буде Ісландія.

 

Раніше Конгрес Європейської конфедерації профспілок зобов'язався "підтримувати кампанії за скорочення робочого часу і передати контроль над гнучкістю робочого часу в руки працівників". Дебати про скорочення робочого часу також отримали імпульс завдяки глобальній кампанії за чотириденний робочий тиждень та її різноманітним пілотним проектам у Європі та Північній Америці.

Це питання також викликає дискусії у сфер ігромадських послуг. Членські організації ЄФПО в кількох країнах виступили з ініціативами щодо проведення кампаній та переговорів про скорочення робочого часу.

Зміни робочого часу також включені до проекту Програми дій ЄФПГО, який буде обговорюватися на її Конгресі в червні. Напередодні цих дебатів ЄФПГО доручила Лайонелу Фултону з Департаменту досліджень праці підготувати серію статей, в яких розглядаються нещодавні приклади того, як членські організації інших профспілок проводили переговори або планують проводити кампанії з цього питання.

Ми будемо оновлювати список по мірі публікації нових листівок. Слідкуйте за новинами!

 

Джерело:

https://www.epsu.org/article/reducing-working-time-series-case-studies-across-europe