20240313 125926

У середу, 13 березня, до ФПУ завітала Інес Жіль – французька незалежна журналістка, що готує матеріали для інтернет-видання «Equal Times» (Рівні часи). «Equal Times» – це інтернет-платформа для новин, думок, розслідувань та активності, яка підтримується Міжнародною конфедерацією профспілок.

Інес Жіль спеціалізується на дослідженні соціальних наслідків воєнних конфліктів, а в даний час працює над матеріалами щодо діяльності українських профспілок з початку російського вторгнення в Україну.

Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий детально розповів французькій журналістці про діяльність ФПУ та її членських організацій, спрямовану на мінімізацію наслідків війни для працівників – членів профспілок, окреслив пріоритети діяльності профспілок в умовах воєнного часу. Серед них - гуманітарна діяльність, надання підтримки постраждалим членам профспілок, відновлення діяльності профспілкових організацій на деокупованих територіях тощо.

З журналісткою поспілкувався і заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, який зупинився на питаннях соціального діалогу та правового захисту членів профспілок в умовах обмежень воєнного стану.

Департамент міжнародних зв’язків ФПУ