Tern senimar-113

 

15-17 травня 2019 року у файному місті відбувся семінар-навчання керівників виборних профорганів структурних ланок Тернопільської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Участь у роботі заходу взяли голови районних, міських первинних організацій та лідери студентських профкомів, загалом понад 60 осіб.

 

Голова Тернопільської обласної організації Профспілки Людмила Мокей відкриваючи семінар наголосила, що навчатися сьогодні – це завжди розвиток та позитивні перетворення. А у профспілці, яка щодня працює з людьми, це дуже важливо, адже час вимагає змін і уміння вирішувати різні складні ситуації.

Загалом навчання було розраховане на кілька робочих днів, які мали своє спрямування і спікерів. Так, Григорій Радзіх, заступник начальника управління ФСС у Тернопільській області, розповів про порядок виплати допомог за державним соціальним страхуванням з тимчасової втрати працездатності, організацію роботи комісій із соціального страхування у закладах освіти і відповів на запитання учасників заходу.

Ще один навчальний блок був присвячений питанням трудового законодавства України та практичним аспектам підготовки закладу освіти до перевірки фахівцями Держпраці, які окреслив Петро Гичка, начальник відділу нагляду в АПК та СКС, на транспорті та зв’язку управління Держпраці в Тернопільській області.

Учасники семінару, обговорюючи проведення звітно-виборної кампанії у 2019-2020 роках, отримали для використання у роботі збірник документів, методичних доробок, які рекомендовано для проведення звітів і виборів у організаціях.

 

1558427384 tern senimar-83

 

Практичну частину заходу доповнювали тренінги із стресостійкості та секретів діяльності профспілковця, які провела практикуючий психолог, психотерапевт Ольга Денисова. Вона налаштувала і досвідчених, і молодих лідерів первинок на позитивне сприйняття своєї ролі у профспілковому колі, уміння обрати потрібний вектор при вирішення складних питань.

Ще однією складовою навчань стали питання інформаційної роботи профспілок, медіаграмотності та практикуми як розрізняти фейки і маніпуляції у ЗМІ. Із презентацією виступила завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Інна Михальченко. І разом з учасниками семінару попрактикувалися у перевірці інформації, розрізненні маніпулятивних та неправдивих заголовків тощо.

Насамкінець роботи учасники семінару дякували голові Тернопільської обласної організації Профспілки Людмилі Мокей та її команді за цікаві й корисні теми і аспекти навчання та за можливість обмінятися досвідом на напрацюваннями, які будуть використовуватися в щоденній роботі профспілкових лідерів.

 

Прес-служба

Профспілки працівників освіти і науки України