IMG 7692

У Чернігові завершилася V Зимова школа для профспілкової молоді “Молодіжний потенціал профспілок: період загроз та можливостей”.

Захід тривав впродовж 23-26 січня 2020 року за підтримки Молодіжної ради Федерації профспілок України та громадської організації “Трудові ініціативи”. 

Як підкреслив один із організаторів школи, Голова Молодіжної ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Віталій Копиш, "місія професійних спілок - незмінна: реалізувати колективний інтерес працюючих громадян щодо більшої зарплатні та кращих умов праці”.

“Завдання ж нашої Школи - дати молодим профлідерам необхідні знання та компетенції для роботи. Бо саме молодь є драйвером позитивних змін в профспілковому русі. А без сильних та сучасних профспілок, заможна європейська Україна - неможлива!", - наголосив він.

Учасники мали змогу отримати ґрунтовні знання щодо нормативно-правових підстав та гарантій діяльності профспілкових організацій, навчитися вирішувати колективно-трудові спори та ознайомитися з методикою питань QBQ для органайзингу та переговорів.

Заступник голови молодіжної Профспілки металургів і гірників України Віктор Квітко розповів, що «дуже задоволений тренінгами».

“Школа присвячена більше тим викликам, які постають перед профспілковими організаціями через законопроєкт про працю. Я отримав більш детальні роз’яснення щодо тих векторів, за якими слід діяти у цій боротьбі. Як відомо, зараз триває збір підписів на петицію на сайті Верховної ради, тож на своєму рівні я збираюся залучати членів профспілки до активних дій. Хочу додати, що 30-го числа буде акція протесту і ми також будемо брати в ній участь. Наразі, ось ці загальноукраїнські дії, а також медіапідтримка проти законопроєкту є головним нашим напрямком”, - поділився він своїми враженнями.

Володимир Сафронов, член Профспілкового комітету ЧАО “МК Азовсталь, додав, що «після детального й повного вивчення тексту законопроекту №2708, наслідків та загроз його впровадження для кожного працівника України робитиме усе можливе для згуртування людей в протидії прийняття нового закону, пояснюючи всі аспекти документу».

Додатково:

Зимова школа для профспілкової молоді була започаткована ще в 2016 році з метою розвитку та підтримки молодіжних ініціатив в профспілковому русі. 

З того часу її партнерами залишаються Молодіжна рада Федерації Профспілок України, ГО Трудові ініціативи та Центр Солідарності. 

Зимові Школи проходили також у Львові, Харкові та Чернігові.

#новиниФПУ #профспілка #ініціативи

 

IMG 7641

IMG 7717

IMG 7799

IMG 7679

Молодіжна рада ФПУ