image1

24 квітня, у Міжнародний день солідарності молоді, відбулося засідання Виконавчого комітету Молодіжної ради Федерації профспілок України в режимі відеоконференції. Участь у засіданні взяли заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Лариса Ровчак і фахівці департаменту Катерина Волошко та Володимир Харченко.

Члени Виконкому обговорили стан виконання резолюції І Всеукраїнського молодіжного форуму, постанову Президії ФПУ щодо роботи з молоддю, а також необхідність активізації молодіжної політики у профспілках. Особливу увагу було приділено питанню делегування не менше 30% молоді до складу виборних органів профспілкових організацій усіх рівнів, а також виборних органів ФПУ.

Членами Виконавчого комітету прийнято рішення щодо проведення 14 травня п.р. чергового засідання Молодіжної ради ФПУ в режимі відеоконференції.

Також було обговорено питання підтримки електронної петиції «Про нерозгляд законопроєкту № 2681 як такого, що порушує права профспілок в Україні» та залучення максимальної кількості молодих профспілкових активістів до підписання петиції.

Голова Молодіжної ради ФПУ Володимир Ворох поінформував про заходи, які планується провести у ІІ півріччі, зокрема щодо організації навчального заходу для молоді із залученням Фонду ім. Ф. Еберта, літньої молодіжної школи тощо.

Члени Молодіжної ради підтримали пропозицію молодіжної комісії ЄКП щодо проведення молодіжного флешмобу з нагоди 1 травня – Дня праці у мережі Facebook.

Департамент профспілкового руху та зв’язків

з громадськими організаціями апарату ФПУ