IMG 0328 1

Під таким гаслом у рамках співпраці між Федерацією профспілок України та Міжнародним бюро праці, відповідно до постанови Президії ФПУ від 03.10.2019 № П-21-5 «Про стан роботи з молоддю у Федерації профспілок України, її членських організаціях», на базі Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області 9 вересня 2020 року стартував регіональний навчальний тренінг для молодих профспілкових активістів «Активна молодь – сильна профспілка».

Захід проводиться  для молодих профспілкових активістів  Вінницької, Житомирської, Київської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Чернігівської областей та м. Києва за сприяння проєкту МОП "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні".

Учасники протягом трьох днів  навчання у форматі тренінгів, панельних дискусій, ділових ігор будуть опановувати тонкощі профспілкової роботи, відшліфовувати навички спілкування з людьми, підвищувати свій професійний рівень у питаннях органайзингу, застосування нових інформаційних технологій.  

Зі словом до присутніх звернулися заступник Голови ФПУ Євген Драп'ятий, керівник департаменту профруху та зв’язків з громадськими організаціями Лариса Ровчак, голова ФПО Чернігівської області Ігор Москаленко та голова Молодіжної ради ФПУ Володимир Ворох.

image5

Виступаючи перед учасниками тренінгу заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий наголосив на важливості освітніх семінарів і тренінгів у складний період теперішньої боротьби профспілок за збереження трудових прав працівників та проти наступу влади на права профспілок. У цій боротьбі важливою силою є компетентні і високопрофесійні профспілкові працівники і активісти, готові до колективних  і солідарних дій та протестних акцій. А правова підготовка, фахові знання і висока освіченість профспілкового активу і молоді виступають головними чинниками ефективності і результативності роботи профспілкових організацій. Саме системне профспілкове навчання задає вектор подальшого розвитку профспілок, посилює їх інтелектуальний і кадровий потенціал, формує навички і вміння діяти в сучасних умовах.

IMG 0247

Голова Федерації профспілок Чернігівської області Ігор Москаленко у своєму виступі підкреслив важливість таких тренінгів, а також потребу в реформуванні профспілкового руху, зазначивши, що саме молодь має стати рушійною силою цього процесу."Необхідно вдало поєднати два покоління профспілкових лідерів, досвід з ініціативністю молодих. Треба якісно готувати молодих профспілковців, підвищувати їх професійні компетенції та сприяти їх розвитку. Тож такі тренінги є дуже необхідними!" - зазначив він.

Водночас лідер Чернігівських профспілок закликав молодих профспілковців взяти активну участь у виборчій кампанії 2020 від тих політичних сил, які сповідують профспілкову ідеологію щодо захисту інтересів найманих працівників.

 

Довідково:

Проведення таких тренінгів залишається можливим завдяки кропіткій і наполегливій роботі Федерації профспілок, яка на всіх рівнях державного влади і управління послідовно захищає базовий заклад професійної освіти - Чернігівський Науково-методичний центр від намагань незаконного захоплення і передачі його в державну власність.

Саме тому як один з додаткових механізмів захисту своїх прав та інтересів, профспілки починають використовувати політичний інструмент – партію. Це дозволить задіяти весь арсенал законних політичних методів боротьби для тиску на владу і  захисту законних прав працівників, щоб профспілкова власність залишалась у профспілок для простих людей.  

 

Прес-центр ФПУ