IMG a285f2c0f2cdba75b623703f625d5707 V

19 квітня 2021 року відбулася онлайн дискусія представників молодіжних організацій національних профцентрів організована Молодіжним комітетом Пан’європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок.

Участь у заходів взяли представники багатьох країн Європи. Від Федерації профспілок України участь взяли голова Молодіжної ради ФПУ Володимир Ворох, а також експерти ФПУ з питань молодіжної політики та зайнятості Володимир Харченко, Катерина Волошко та Анна Пугачова.

Молодіжними профактивістами було обговорено вплив COVID-19 на молодих працівників, особливо проблеми, що склалися на ринку праці та необхідні зміни у молодіжній політиці профспілок.

З вітальним словом до учасників звернувся виконавчий секретар ПЄРР Антон Лєпік.

IMG a87d815c89c155ef4c489f1d3864cd62 V

Він зазначив, що молодь по всій Європі зазнала значного удару на ринку праці в умовах пандемії. Міжнародні профспілкові центри реалізують різноманітні програми спрямовані на покращення стану молоді. Також було зазначено про необхідність укладення нового суспільного договору між профспілками та органами влади, яким було б передбачено кращі умови соціального захисту та матеріального забезпечення усіх верств населення.

В рамках заходу відбулося обговорення заходів, які реалізуються на рівні різних держав Європи та національними профцентрами щодо підтримки молоді та забезпечення її зайнятості.

За підсумками зустрічі підтверджено, що більшість країн Європи відчутно постраждала від впливу пандемії, особливо у сфері зайнятості. І молодь, хоча і статистично, не є в групі ризику по захворюваності коронавірусною інфекцію, проте найбільше постраждала від проблем на ринку праці.

В окремих країнах Європи безробіття молоді збільшилося на 39%, що є вкрай негативним показником.

Представниками Пан’європейської регіональної ради було анонсовано початок міжнародної кампанії спрямованої на захист інтересів молоді, в якій представники Україну матимуть змогу взяти безпосередню участь та підтримати у тому числі українську молодь у час пандемії.

 IMG 2f8933add54a8ff8ffb044f948f10548 V

Департамент профспілкового руху

та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ