12241751 1036238773095495 2683745047239894887 n

18-19 листопада ц.р. в Афінах проходила четверта Молодіжна конференція Всеєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок (ВЕРС-МКП).

Основна тема конференції: «Органайзинг молодих працівників».

Новообрана голова Молодіжної ради Федерації профспілок України Катерина Баришева взяла участь у заході та презентувала роботу молодіжного крила ФПУ.

Всього конференція зібрала тридцять представників профспілкових федерацій та конфедерацій різних держав: Азербайджана, Бельгії, Білорусії, Греції, Грузії, Італії, Казахстана, Молдавії, Польщі, Росії, Туреччини, України, Угорщини, Хорватії, Чехії, які залюбки обмінювалися досвідом органайзингової роботи та яскравими, дієвими практиками залучення молоді до профспілок.

Про роботу третього молодіжного комітету ВЕРС говорила його президент Года Неверуаскайте. Вона акцентувала увагу профлідерів на тому, що велика кількість проектів була реалізована за останні два роки: проведені конференції для молодих профспілківців, навчальні семінари,  опитування, школа органайзингу, а також підготовлена брошура «Залучення молоді до профспілок», де зібрані кращі практики органайзингу в країнах-членах ВЕРС.  Учасники зауважили, що, на жаль, чисельність профорганізацій стрімко спадає і є лише поодинокі приклади країн, які можуть похизуватися підвищенням даного показника, а, отже, ми маємо посилити свою роботу в напрямку збереження існуючих членів профспілок та бути більш актуальними – для нових. Молоддю було зроблено одностайний висновок: сьогодні профспілки мають крокувати вперед й бути максимально мобільними й дієвими, а, головне, вищі профспілкові керівні органи потребують омолодження й молодь має сама ініціювати такі зміни.

Профспілкові лідери працювали також у групах за темами: «Молодь в профспілках: роль та мотивація», «Органайзинг молодих трудівників: де, кого і як залучати», «Кампанії за права трудівників: комунікація та мобілізація».

У ході конференції відбулися вибори нового Молодіжного комітету ВЕРС. Його Президентом стала Тетяна Маріан із Національної конфедерації профспілок Молдови. Обрано також новий склад Молодіжного комітету.

Учасники IV Молодіжної конференції ВЕРС-МКП разом з новобраним комітетом визначили основні напрямки діяльності молоді ВЕРС: боротьба із безробіттям та дискримінацією молоді, органайзинг, комунікація, освіта і програми розвитку для профспілківців та молодих спеціалістів та ін.

Ініціативна група

Молодіжної ради ФПУ