3699 large

У Декларації сторіччя Міжнародної організації праці (МОП) щодо майбутнього світу праці, прийнятій на Міжнародній конференції праці у 2019 році, на міжнародному рівні було узгоджене питання про включення охорони праці, гідної мінімальної заробітної плати та максимального робочого часу у якості мінімуму прав усіх трудящих до існуючих основоположних принципів і прав у сфері праці.

А як стало відомо, на 340 засіданні Адміністративної ради МОП у жовтні-листопаді 2020 року буде представлений документ для інформації без пропозицій щодо прийняття рішення із включення охорони праці до основоположних принципів та прав у сфері праці МОП.

Немає нічого більш фундаментального, ніж право на безпеку та здоров’я! Заходи з охорони праці є життєво важливими для подолання поточної пандемії, а також багатьох інших професійних захворювань та травм, які щороку у світі вбивають мільйони людей та призводять до втрати працездатності. Включення безпечних та здорових умов праці до основоположних принципів та прав у сфері праці МОП стане потужним сигналом про нагальну потребу держав-членів МОП надавати пріоритет сприянню саме таким умовам як фундаментальному елементу гідної праці.

Федерація  профспілок України, яка представляє 4,4 млн. трудящих і входить до Міжнародної конфедерації профспілок, що представляє понад 200 мільйонів трудящих 163 країн світу, будучи  враженою  цією новиною звернулася до Уряду і  роботодавців  України, при цьому  зазначивши, що ФПУ очікує, що вони виконають зобов’язання, взяті перед працівниками на Міжнародній конференції праці у 2019 році, і підтримають на Міжнародній конференції праці 2021 року включення безпеки праці і охорони здоров’я до основоположних прав у сфері праці.

Чекаємо на відповідь.

Департамент  охорони праці апарату ФПУ