А20

Як повідомляє Департамент охорони праці ФПУ, на запрошення Донецької обласної Ради профспілок фахівці апарату Федерації профспілок України взяли участь у семінарі-навчанні групи технічних (головних технічних) інспекторів праці та представників профспілок з питань охорони праці.

Навчання відбувалося з 19 по 21 травня 2021 року на базі санаторію "Святі гори" (м. Святогірськ). Слухачі - представники профспілок з охорони праці з усіх куточків Донецької області. В ході навчання фахівці Департаменту охорони праці ФПУ: завідувачка відділу технічної інспекції праці Горюн Т.М. та провідний інспектор з ОП Казакова Д.М. доповіли присутнім основи законодавства з охорони праці, зміни у законодавчому полі, а також інформацію щодо повноважень профспілок, питання здійснення громадського контролю у сфері охорони праці, зокрема, під час пандемії, порядок розслідування нещасних випадків та профзахворювань тощо.

А19

Живе спілкування, за яким усі скучили, надало можливість слухачам отримати відповіді на численні запитання. До складу комісії з перевірки знань з питань охорони праці, окрім профспілкової сторони, входили представники регіональних управлінь Фонду соціального страхування України та Держпраці. Результат плідної співпраці - більше 50 технічних (головних технічних) інспекторів праці та представників профспілок пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці та отримали відповідні посвідчення.

А21

Федерація профспілок України