IMG 6936 test

У Держпраці 15 липня 2021 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній службі України з питань праці. На засіданні були присутні Андреєв В.М. заступник Голови ФПУ- член колегії  Держпраці та Голова Громадської ради  Маціяшко В.А.

Підчас  засідання розглянули  наступні питання .

Щодо підготовки проєкту змін до постанови КМУ № 337 від 17.04.2019 Про затвердження «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві»  доповів Гнатюк О.А. – начальник управління інспекційної діяльності Держпраці.

Нелень О.А. – начальник управління гірничого нагляду Держпраці, доповів щодо проєкту наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження Правил безпеки в нафтогазодобувній промисловості України».

А23

Коновалова О.А. – заступник директора департаменту з питань праці Держпраці, доповіла про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо врегулювання не стандартних форм зайнятості.

Також Голова  Громадської ради Маціяшко В.А. підбив  підсумки роботи Громадської ради за І півріччя 2021 року.

За звітний період на засіданнях розглянули 16 нормативно-правових актів з питань праці та охорони праці, 2 законопроєкти, 3 постанови Кабінету Міністрів України, Методичні рекомендації щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, питання підготовки та проведення Дня охорони праці 28 квітня  та аналіз травматизму в Україні за 2020 рік.

Департамент охорони праці Федерації профспілок України