nachat rabotu po okhrane truda

30  листопада 2022 р. відбулася узгоджувальна  онлайн нарада  представників трьох сторін соціального діалогу щодо законопроекту Мінекономіки  «Про безпеку і здоров’я працівників на роботі».

 

Від профспілкової сторони в нараді взяли участь заступник Голови ФПУ Василь  Андреєв, фахівці департаменту охорони праці апарату ФПУ та членських організацій СПО об’єднань профспілок. 

Результатом наради  стало досягнення часткового компромісу по ряду ключових профспілкових пропозиціях до  законопроекту, які не сприймались представниками Мінекономіки протягом декількох років.

Це зокрема щодо пільг і компенсацій працівникам, що працюють в шкідливих і важких умовах праці, щодо визначення терміну «представник профспілок з безпеки і здоров’я працівників», що є важливим для здійснення такими представниками громадського контролю за дотриманням роботодавцями законодавства у цій сфері. Дійшли згоди  щодо  включення до  законопроекту нової статті під назвою "Нормативно-правові акти з питань безпеки та здоров'я працівників" , а також узгодили  редакційні правки до ряду його норм і положень.

Узгоджувальні наради планується  продовжити.

Департамент охорони

праці апарату ФПУ