327895387 898254474927084 300123

Державна служба України з питань праці звернулась до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні з проханням сприяти міжрегіональним управлінням Держпраці у забезпеченні реалізації Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2023 рік шляхом долучення профспілкових організацій до роботи щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму.

 

Про це зазначено у листі голови Держпраці Ігоря Дегнери до СПО об'єднань профспілок. У листі повідомляється, що Державна служба України з питань праці на підставі підпункту 4 пункту 6  Положення про Держпраці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 96, створила Міжвідомчу робочу групу з питань розробки узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань.

До складу робочої групи від профспілок включені:

Андреєв Василь Миколайович, Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України,

Марченко Тетяна Петрівна, завідувач відділу економічного захисту трудящих та соціально-трудових відносин Профспілки працівників агропромислового комплексу України,

Казакова Діана Миколаївна, провідний інспектор з охорони праці відділу технічної інспекцї праці департаменту охорони праці апарату Федерації профспілок України,

Гільперт Віталій Вікторович, провідний інспектор з охорони праці Професійної спілки працівників лісового господарства України.

На засіданні робочої групи 22 грудня 2022 року був затверджений Національний план спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2023 рік.

Державна служба України з питань праці направляє його до профспілок з проханням сприяти міжрегіональним управлінням Держпраці у забезпеченні реалізації його положень шляхом долучення профспілкових організацій до роботи щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму.

Пресцентр ФПУ