255650037 1500740876960037 6670492051318068320 n

Спеціалісти відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (далі — Головне управління) відвідали Державне міське підприємство "Івано-Франківськтеплокомуненерго" з метою вивчення позитивного досвіду роботи з охорони праці та профілактики виробничого травматизму задля запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров'ю працівників, спричиненої умовами виробництва, де виконання виробничих показників не ставиться в пріоритет по відношенню до питань охорони праці.

 

Підприємство створене з метою надання якісних послуг фізичним і юридичним особам із централізованого теплопостачання та централізованого постачання гарячої води. Предметом діяльності є виробництво та транспортування теплової енергії.

З метою збереження екології та економії природного газу на об'єктах підприємства ведуться роботи по заміні старих котлів на нові більш ефективні та економніші, встановлюються котли, які працюють на відходах деревини, що є запорукою надійного та якісного забезпечення споживачів тепловою енергією.

Керівництвом підприємства, службою охорони праці приділяється значна увага створенню безпечних та нешкідливих умов праці для своїх працівників, що є запорукою досягнення високих показників у виробництві. Основне завдання, яке ставили перед собою спеціалісти відділу це вивчення позитивного досвіду функціонування системи управління охороною праці, роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці, що дасть можливість порівняти рівень організації роботи з охорони праці на різних підприємствах, з метою поширення досвіду на інші підприємства, де організації роботи з охорони праці та профілактики виробничого травматизму приділяється значно менше уваги, про що свідчать статистичні дані про травматизм на виробництві.

За результатами відвідування та вивчення стану справ, фахівці Головного управління зробили висновок, що управління охороною праці та екологічною безпекою на підприємстві здійснюється на всіх рівнях. Реалізується комплекс завдань з планування, організації, оперативного керівництва і координації, контролю, обліку, аналізу, оцінки і стимулювання.

Детальніше: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2894

 

Рада профспілок Івано-Франківської області