received 1770497709643602

 

 

З 15 по 18 травня в м. Загребі (Хорватія) відбулося навчання у молодіжній академії органайзингу. Навчання було організоване Загальноєвропейською регіональною радою (PERC) Міжнародної конфедерації профспілок за підтримки фонду ім. Фрідріха Еберта.

У роботі академії взяли участь 18 профспілкових активістів з різних країн, а саме: України, Молдови, Грузії, Болгарії, Чехії, Литви, Албанії, Македонії, Хорватії, Чорногорії, Казахстану та Словенії. Від українських профспілок були присутні голова профспілки виробничників і підприємців Землянська Н.Г. та головний спеціаліст департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Харченко В.В.

Навчання відкрила представник Загальноєвропейської регіональної ради (PERC) Міжнародної конфедерації профспілок Года Невераускайте та тренер з органайзингу Емілі Паулін.

Під час навчання було наведено приклади органайзингових кампаній, розглянуто питання мотивації профспілкового членства, а також етапи органайзингової кампанії, а також способи поширення інформації про профспілки як у традиційних ЗМІ, так і в соціальних мережах.

Учасники навчання не тільки отримали теоретичні знання, а й виконали практичні завдання, як індивідуальні, так і групові. Також у процесі розгляду етапів органайзингової кампанії відбувся обмін досвідом між учасниками. Було зазначено, що важливим елементом успішної органайзингової кампанії є поширення інформації про профспілки серед широкого загалу працюючих. Необхідно активно використовувати інтернет-ресурси, ЗМІ, соціальні мережі тощо, проводити заходи щодо вивчення реальних потреб людини праці під час безпосереднього спілкування з працівниками.

На завершення навчальної програми учасники представили свої плани органайзингових кампаній та взяли півроку на їх втілення.

Профактивісти відвідали Об’єднання автономних профспілок Хорватії. Відбулась зустріч з виконавчим секретарем Об’єднання з навчання, проектів та європейської співпраці Дарко Шеперічем. У своєму виступі він розповів про загальний стан профспілок у Хорватії, розкрив основні напрямки системи профспілкового навчання. Також перед учасниками академії виступили представники профспілки будівельників Хорватії та Незалежного союзу енергетики, хімії та неметалів Хорватії. Представники хорватських профспілок зазначили, що в їх системі активно діє регіональна система профспілкових органайзерів, поділились досвідом мотивації профспілкового членства та органайзингових кампаній.

 

Департамент профспілкового руху

та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ

 

received 1770497819643591

 

received 1770995716260468

 

received 1772624392764267