IMG 20180515 124349

 

Сьогодні в Академії праці, соціальних відносин і туризму відбулось розширене засідання вченої ради, на якій розглянуто питання про співпрацю АПСВТ і ФПУ. З нагоди 25-річчя від дня заснування Академії представники трудового колективу АПСВТ отримали нагороди ФПУ.

 

У засіданні взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий.

Він наголосив на унікальності Академії як навчального закладу, що готує фахівців у сфері праці і соціально-трудових відносин, адже саме у цій сфері створюється основний ресурс для подальшого розвитку нашої держави.

Профспілковий лідер високо оцінив досягнення АПСВТ в усіх напрямках її діяльності – освітній, науковій та громадській, а також окреслив завдання на майбутнє, які необхідно вирішувати саме у співпраці науковців з профспілками.

 

IMG 20180515 124251

 

На переконання очильника ФПУ, існує необхідність у спільній роботі щодо вирішення цілої низки наболілих питань, зокрема таких як остаточне законодавче врегулювання майнового статусу ФПУ з метою захисту тих об’єктів, що колись будувались за кошти спілчан, а тому повинні слугувати трудящим, а не відчужуватись під різними приводами державою.

Підготовка фахівців для роботи у профспілках – перспективна справа, - сказав Голова ФПУ, - отже ми маємо в цьому переконати наші первинні організації, тому що без кваліфікованих кадрів неможливо розвивати профспілковий рух, віднайти оновлену модель його існування у сучасних умовах. Проте існує потреба у визначенні нової ідеології діяльності профспілкових організацій, пошуку шляхів їх модернізації, й тому взаємодія та співробітництво з АПСВТ буде лише посилюватись.

 

IMG 20180515 130645

 

Перед присутніми виступила ректор АПСВТ Вікторія Буяшенко, яка подякувала ФПУ за багаторічну плідну співпрацю та розповіла про новітні програми навчання для профспілкових активістів і лідерів, можливість проведення на базі Академії соціологічного дослідження щодо стану та перспектив подальшого розвитку профспілкового руху в Україні, а також про сучасні форми співпраці з іншими вишами, в тому числі закордонними.

Відбувся всебічний обмін думками, у ході якого члени вченої Ради АПСВТ висловили власне бачення щодо зміцнення та розширення подальшої співпраці з ФПУ. У підсумку було ухвалено рішення та запропоновано протягом четвертого кварталу поточного року провести засідання Президії ФПУ, присвячене цьому актуальному питанню.

 

IMG 20180515 121800

 

IMG 20180515 121728

 

Прес-центр ФПУ