IMG 20220706 143217

6 липня у Києві у Будинку профспілок відбулось чергове засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги членам профспілок, профспілковим організаціям, які постраждали внаслідок воєнної агресії проти України.

Вів засідання голова штабу, Голова ФПУ Григорій Осовий.

На початку було обговорено результати місії Благодійного фонду Corus International (США) в Україні та питання щодо продовження фінансування вимушено переміщених осіб в рамках грантової угоди з цим фондом.

IMG 20220706 143256

Членам штабу  було представлено результати співпраці з «Corus International» щодо організації розміщення і харчування внутрішньо переміщених осіб у профспілкових санаторіях, інформація про результати роботи місії, представлена ПрАТ «Укрпрофоздоровниця, а також обговорено плани і завдання, які необхідно реалізувати на наступному етапі роботи. Зокрема, було вирішено визначити кількість ВПО, які залишаються у профспілкових закладах на осінньо-зимовий період, а також розглянути можливість оптимізації мережі профспілкових закладів, у яких вони розміщуються з метою найбільш ефективного розподілення грантових коштів.

Наступним було розглянуто питання продовження фінансування ВПРО, які розміщуються у санаторіях ПрАТ Укрпрофоздоровниця», у рамках договору ФПУ з Данським агентством профспілкового розвитку.

Г.Осовий, доповідаючи з цього питання, поінформував про зустріч з представниками Данського агентства профспілкового розвитку, що відбулась 6 липня ц.р., на якій було озвучено пропозиції ФПУ щодо продовження дії проєкту до березня 2023 року. Це питання буде розглядатися данською стороною.

IMG 20220706 143704

Гумштаб розглянув низку звернень щодо надання фінансової допомоги від членських організацій та ухвалив відповідні рішення. Зокрема, Федерації профспілок Чернігівської області вирішено надати безповоротну фінансову допомогу на проведення будівельних робіт з відновлення будинку профспілок за рахунок коштів грантової угоди з Данським агентством профспілкового розвитку. Також було прийнято рішення щодо надання гуманітарної допомоги у разі подальших надходжень допомоги від міжнародних організацій-партнерів засобами гігієни для забезпечення потреб ВПО, які розміщуються у Полтавській області, а також засобами гігієни та постільними при належностями Академії праці, соціальних відносин та туризму.

На звернення ТОВ «Санаторій «Курорт Орлівщина» щодо надання фінансової допомоги Правлінню ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» запропоновано включити цей заклад до діючих програм грантового фінансування. У зв’язку з неможливістю проведення ремонтних робіт у будівлях Миколаївської та Донецької обласних рад профспілок вирішено змінити цільове призначення коштів, які були виділені рішенням Гумштабу ФПУ, та спрямувати їх на виплату матеріальної допомоги постраждалим членам профспілок Донецької та Миколаївської областей.

IMG 20220706 144158

Прийнято рішення визначити наступні пріоритетні категорії, яким надається матеріальна допомога за рішенням Гуманітарного штабу ФПУ: працівники профспілкових органів і профспілкові активісти.

Наприкінці члени штабу заслухали Інформацію щодо звітності перед МОП за грантовими угодами, за підсумком чого було затверджено звіт ФПУ про виконання грантових угод та вирішено направити його до МОП.

IMG 20220706 143643

IMG 20220706 144322