IMG 20230606 111148

Президія ФПУ на засіданні 6 червня розглянула питання соціального захисту людей під час воєнного стану, організаційні питання підготовки і проведення шостого засідання Ради ФПУ, яке заплановане на 29 червня ц.р.

Засідання походило у змішаному режимі з підключенням по відео зв’язку керівників окремих територіальних профоб’єднань. Головував на засіданні Голова ФПУ Григорій Осовий.

IMG 20230606 102115

Після обговорення проекту порядку денного засідання та внесення до нього відповідних доповнень було розглянуто питання про повноваження членів Президії ФПУ. Обговорено організаційні питання проведення шостого засідання Ради ФПУ. Проекти рішень Ради з основних питань порядку денного: «Про поточну ситуацію, стан виконання рішень виборних органів щодо структурних змін у ФПУ та актуалізацію завдань в умовах війни та євроінтеграції» та «Про внесення змін до постанови Ради ФПУ від 25.05.2021 №Р-1-9 «Про постійні комісії Ради ФПУ та їхній персональний склад» і до положення про постійні комісії Ради ФПУ».

IMG 20230606 102407

Президія ФПУ прийняла: Заяву, що засуджує воєнний злочин вчинений рашистами, які підірвали Каховську ГЕС і закликом до всіх профспілкових організацій надати необхідну допомогу постраждалим громадянам, що евакуйовуються з Херсонської області; Заяву щодо підвищення цін на електроенергію для населення. А також Постанову Президії ФПУ про реагування на брудну інформаційну кампанію «чорного» піару, яка проводиться з метою дискредитації керівництва ФПУ, членських організацій у соціальних мережах та ЗМІ.

IMG 20230606 101851

Під час обговорення питання про надання одноразової фінансової допомоги спілчанам, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії, зазначалось, що повномасштабна війна, розгорнута росією проти України, вже 15 місяців поспіль несе на нашу землю смерть, руйнування і страждання українському народу. Продовжуються ракетні обстріли житлових кварталів мирних українських міст і сіл. Тисячі громадян отримали поранення, загинули або опинились в полоні, серед яких значна частина є членами профспілок.

IMG 20230606 101359

Федерація профспілок України та її членські організації продовжують надавати допомогу як силам оборони країни, так і постраждалим громадянам і спілчанам. До ФПУ продовжують надходити звернення від всеукраїнських профспілок і територіального профоб’єднань щодо надання одноразової фінансової допомоги потерпілим членам профспілок, серед яких є загиблі, поранені, а також ті, хто потрапили у полон або зникли без вісті.

IMG 20230606 101445

Враховуючи зазначене, ФПУ постановила: надати одноразову фінансову допомогу постраждалим 282 спілчанам (відповідно до поданих звернень членських організацій ФПУ) по 6500 грн на одну особу за рахунок коштів міжнародної допомоги, включених до Фонду солідарності ФПУ на 2023 рік. Іншою Постановою Президії, відповідно до рішення Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги, Федерації профспілок Кіровоградської області з метою відновлення покрівлі Будинку спілок надано безповоротну фінансову допомогу за рахунок коштів Фонду Солідарності ФПУ.

IMG 20230606 101257

Президія ФПУ визначила завдання ФПУ як членської організації ЄКП щодо виконання рішень, прийнятих на 15-му Конгресі у м. Берліні 22-26 травня 2023 року, розглянула пропозиції ФПУ щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати на 2024 рік.

Також була розглянута пропозиція Міністерства культури та інформаційної політики та обговорені умови безоплатної передачі у державну власність нерухомого майна будівлі Флігелю Підприємства Федерації професійних спілок України «Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України». Прийнято рішення внести це питання на розгляд Ради ФПУ.

IMG 20230606 101414

IMG 20230606 100640