130748098 3528277937261829 1445686634726288136 n

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day). Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини.

З метою проведення Міжнародного дня прав людини, Всеукраїнського тижня права Інститутом права та суспільних відносин Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» було проведено V науково-практичну конференцію «Права людини: історія та сучасність».

На пленарному засіданні конференції виступили, зокрема: народні депутати України, представники Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Національної поліції України, Міністерства у справах ветеранів, Центральної виборчої комісії, ГО «Союзу Золотий Вік України», а також представник Федерації профспілок України – Ірина Орловська, завідувач відділу правової експертизи департаменту правового захисту, із доповіддю на тему: «Працевлаштування молоді на перше робоче місце».

130958327 880176799452955 1833142238723017612 n

У статті 43 Конституції України зазначається, що кожен громадянин має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя роботою, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки спеціалістів відповідно до потреб ринку праці. Кожен українець та українка має право на безпечні й здорові умови праці та на заробітну плату, не нижчу від визначеної законодавством.

На сьогодні дуже важливо, щоб кожна людина знала свої права, які визнані державою та суспільством. Права людини не даруються державою, а належать кожному від народження.

Жодна країна світу не може вільно порушувати права людини, виходячи зі своїх внутрішніх інтересів. Закликаємо до солідарної боротьби за відстоювання своїх прав та свобод гарантованих основоположними правовими актами ООН та Конституцією України!

130834266 184191096697185 7218263246049466031 n

Департамент правового захисту ФПУ