Б1 

29-30 червня 2021 р. у Будинку профспілок у Києві проходив другий навчальний тренінг для членів профспілкових комітетів та активістів первинних профспілкових організацій з питань організації правового захисту членів профспілок.

Навчання проводилося у рамках співпраці Федерації профспілок України з проектом Міжнародної організації праці за участі Уряду Данії «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».

Відкрили профспілкове навчання Національний координатор Проекту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» Тетяна Міненко та керівник департаменту правового захисту – головний правовий інспектор праці ФПУ Дмитро Лях, які наголосили на необхідності в сучасних умовах посилювати та модернізувати правозахисну роботу у профспілках, залучати до її виконання не тільки професійних юристів, але й громадських інспекторів праці з числа членів виборних профспілкових органів та профспілкових активістів.

Під час тренінгу його учасники ознайомилися з зовнішніми механізмами захисту прав членів профспілок і профспілкових організацій у співпраці з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Державної служби України з питань праці, здобули практичні навички з питань організації правозахисної роботи та сучасних технологій в сфері комунікацій в первинних профспілкових організаціях, ефективного вирішення індивідуальних та колективних трудових спорів.

Два дні тренінгу були наповнені обміном практичного досвіду роботи в первинках, цікавими дискусіями, обговоренням проблемних питань діяльності первинних профспілкових організацій, перевіркою одержаних знань на практичних заняттях в групах.

Учасники тренінгу також мали можливість взяти участь у Конференції «Трудові права і шлях європейського розвитку», яка проходила                          29 червня – 2 липня в Будинку профспілок у Києві за участі делегації Об’єднання профспілок Грузії на чолі з його Головою, президентом Всеєвропейської Регіональної Ради МКП Іраклієм Петріашвілі. Зокрема, долучилися до дискусії на тему захисту трудових прав профспілками.

Департамент правового захисту ФПУ

Б2

Б3

Б5

 

Б7