viplata pensii pracyuyuchim pensioneram u 2017 roci v ukraini

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України поінформував СПО об’єднань профспілок про розгляд його звернення щодо проекту Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо стимулювання працевлаштування громадян пенсійного віку» (реєстр. № 4688).

Профспілки не підтримали зазначений законопроект через те, що запропоновані зміни щодо встановлення пільг зі сплати Єдиного соціального внеску для підприємств, де працюють особи пенсійного віку, на переконання профспілок, порушують принципи соціальної справедливості системи соціального страхування і можуть призвести до зловживань з боку роботодавців, які не мають серед своїх працівників осіб пенсійного віку.

Профспілки зауважують, що у світовій практиці з метою працевлаштування пенсіонерів прийнято надавати пільги зі сплати різних податків, які сплачує роботодавець, але в жодному разі не зі сплати соціальних страхових внесків.

Голова Комітету Данило Гетманцев поінформував, що пропозиції профспілок до зазначеного законопроекту доведені до відома народних депутатів – членів Комітету для використання і врахування їх у подальшій законодавчій роботі.

З листом СПО об’єднань профспілок можна ознайомитись тут.

 

Прес-центр ФПУ