unn 230921 

23 вересня 2021 року відбулось засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, на якому прийняті рішення: про обрання заступника голови правління Фонду від сторони застрахованих осіб, схвалення проєкту бюджету Фонду на 2021 рік, про затвердження розподілу видатків бюджету Фонду на 2021 рік, про внесення змін до Статуту Фонду тощо. Розглянуто також питання щодо проєкту бюджету Фонду на 2022 рік.

Відповідно до поданих стороною застрахованих осіб змін у складі свого представництва у Фонді, відбулась заміна члена правління Шубіна О.О., заступника Голови Федерації профспілок України на Гатаулліна Ігоря Федоровича, голову Всеукраїнської профспілки «Футбол України».

Стороною представників застрахованих осіб у правлінні Фонду визначено координатором Тулея Петра Петровича, заступника голови Конфедерації Вільних профспілок України, та рекомендовано на посаду заступника Голови правління Фонду, згідно з чим правління Фонду прийняло відповідне рішення.

Правлінням схвалено проєкт бюджету Фонду на 2021 рік із дефіцитом 1,7 млрд.грн., а також затверджено розподіл видатків бюджету Фонду. При цьому, доходи передбачені у сумі 18 млрд.грн., а видатки – 19,7 млрд.грн. У видатках 78,6% становить сума витрат на допомогу по безробіттю (15,5 млрд.грн.), 16% – утримання Державної служби зайнятості України (3,15 млрд.грн.).

При голосуванні за схвалення проєкту бюджету Фонду на 2022 рік із перехідним дефіцитом у 1,7млрд.грн., в підтримку такого рішення проголосували лише сторони застрахованих осіб і роботодавців, державна сторона утрималась. Розгляд цього питання перенесли на ІУ квартал 2021 року.

Відповідно до вимог Рахункової палати, правління проголосувало за зміни до Статуту Фонду стосовно щорічного затвердження звіту про результат діяльності Фонду та звіту про виконання бюджету Фонду до 1 липня.

 

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення  ФПУ