maxresdefault

До порушення прав потерпілих на виробництві та членів їх сімей привернула увагу ФПУ у звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

У листі ФПУ йшлося про те, що у зв’язку з внесенням Фондом соціального страхування України змін до Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затвердженого постановою правління ФСС 19.08.2018 року №11, порушуються конституційні права на соціальний захист потерпілих на виробництві, а також членів їх сімей в частині отримання ними одноразової страхової виплати.

Реагуючи на звернення профспілок та проведеного моніторингу Уповноваженим було встановлено, що нормативно-правовий акт ФСС, а саме згаданий Порядок, не відповідає положенням ч. 2 ст. 43 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Зважаючи на це, Міністерству соціальної політики України та ФСС від Уповноваженого надано рекомендації про необхідність приведення положень Порядку №11 до норм чинного законодавства.

Мінсоцполітики надало ФСС відповідне доручення підготувати необхідні зміни до Порядку та затвердити їх на правлінні Фонду, про що і поінформовало Уповноваженого.

У листі до ФПУ Уповноважений зазначив, що  питання захисту права потерпілих на виробництві та членів їх сімей, зокрема, в частині отримання одноразової страхової виплати, перебувати на його постійному контролі.

Пресцентр Федерації профспілок України