Семінар 1

12 липня 2023 року, на виконання рішення Виконкому Об'єднання профспілок Харківської області у зруйнованому, але не зламному Палаці Праці, відбулося обговорення новацій в пенсійному законодавстві та соціальному страхуванні, оформленні пільг і субсидій, електронних трудових книжок, тощо. Через значний інтерес до запропонованої теми, багато профспілкових активістів підключилися дистанційно.

Відкриваючи семінар, заступник Голови ОПХО Сергій Волков зазначив, ситуація, в якій знаходиться наша область, вимагає особливої уваги до соціального благополуччя наших громадян, зокрема в рамках компетенції Пенсійного фонду України. Воєнний стан ставить перед нами нові виклики та загрози, і важливо забезпечити соціальну захищеність та добробут населення в цей непростий період.

Завдання цього семінару - сприяти обговоренню та обміну думками щодо забезпечення соціальної захищеності та підтримки тих, хто потребує особливої допомоги в умовах воєнного стану. Відкрита дискусія та обговорення проблем допоможуть нам знайти шляхи покращення соціального благополуччя нашого населення.

Галина Баєва, перший заступник Начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, та Ольга Міщенко, начальник управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг, проінформувала спілчан як працює головне управління в умовах війни, акцентувавши увагу на питаннях пенсійного забезпечення, соціального страхування, житлових субсидій та пільг мешканців Харківщини. Також було відмічено, що особливої уваги потребують питання підвищення рівня оплати праці працівників, своєчасної сплати та погашенню заборгованості по ЄСВ, легалізації трудових відносин - основи достойного пенсійного та соціального забезпечення.

На запити спілчан фахівці надали вичерпні та ґрунтовні відповіді.

Семінар 2 140723

Також присутні на семінарі тепло привітали з минулим днем народження Чудновську Надію Костянтинівну, голову Харківської обласної організації Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України. За особливі заслуги перед профспілковим рухом у складі Федерації профспілок України, значний особистий внесок у захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок, багаторічну активну роботу з відстоювання прав на гідну працю, безпеку, заробітну плату і вирішення соціальних питань спілчан вона нагороджена нагрудним знаком «Заслужений працівник профспілок України». Сергій Волков виконав рішення Президії ФПУ та вручив ювілярці Почесну нагороду.

Наталя Гриценко,

заввідділом ОПХО