photo 2020 11 30 13.05.16

27 листопада 2020 року відбулося засідання Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР).

Основним питанням порядку денного засідання було розблокування та у найкоротші терміни відновлення діяльності Національної тристоронньої соціально-економічної ради, яка не функціонувала протягом декілька років.

Президією прийнято рішення щодо подання Президентові України на посаду Голови НТСЕР кандидатури КІНАХА Анатолія Кириловича, Співголови Національної ради від сторони роботодавців, Голови Об’єднання організацій роботодавців України, заступника голови Ради Федерації роботодавців України, а також проведення засідання Національної ради  у місячний термін після підписання відповідного Указу Президента України про призначення голови НТСЕР.

Крім того, при Національній раді створено робочу групу з опрацювання законодавчих ініціатив. До її складу увійдуть по 4 представника від кожної із Сторін соціального діалогу Також затверджено кількісний та персональний склад комітетів НТСЕР з урахуванням пропозицій сторін.

У засіданні взяли участь члени Президії Національної ради:

·     від профспілкової сторони – Григорій Осовий, Співголова Національної ради, Голова ФПУ, Олександр Шубін, заступник Співголови Національної ради, заступник Голови ФПУ;

·     від сторони роботодавців – Анатолій Кінах, Співголова Національної ради;

·     від сторони органів виконавчої влади – Юлія Свириденко, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Уукраїни, Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України.

 photo 2020 11 30 13.05.25

Секретаріат профспілкової сторони НТСЕР