21032023

До Голови ФПУ Григорія Осового надійшов лист від Президента Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), Співголови Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолія Кінаха, в якому висловлюється вдячність Федерації профспілок України за плідну співпрацю з Антикризовим штабом стійкості економіки в умовах воєнного стану, що діє при УСПП.

У листі наголошується на тому, що  розробка державної політики повернення вимушених мігрантів поряд із стимулюючими заходами для подолання майбутнього дефіциту робочої сили мають стати невід’ємною складовою повоєнного відновлення, що вже зараз потребує програмної конкретизації та ресурсної визначеності.

Через це поглиблення демографічних ризиків, розбалансування ринку праці, зайнятості, соціально-трудових відносин значно збільшують актуальність стратегії збереження та розвитку людського/трудового потенціалу в Плані відновлення України від наслідків російської агресії (Указ Президента України від 21.04.2022 №266/2022).

Нагадуємо, що наприкінці липня ц.р. за участі представників ФПУ, народних депутатів України, уряду, органів місцевого самоврядування, НАНУ, структурованих об’єднань та організацій промисловців, підприємців, роботодавців, об’єднаних територіальних громад та експертів відбулось розширене засідання Антикризового штабу, у підсумку чого було ухвалено рішення з пропозиціями вжити на державному рівні скоординованих комплексних заходів щодо збереження та розвитку людського (трудового) потенціалу України.

 

Рішення Антикризового штабу (додається).

 

Пресцентр ФПУ