20231005 123725

5 жовтня 2023 року у Будинку спілок пройшли двосторонні консультації керівництва СПО об’єднань профспілок та СПО сторони роботодавців на національному рівні

У заході  взяли участь:

- від профспілкової сторони - Голова СПО,  голова ФПУ Григорій Осовий, перший заст. голови СПО, заст. голови ФПУ Олександр Шубін, заст. голови ФПУ, голова Профспілки будівельників Василь Андреєв, голова Профспілки авіабудівників і машинобудівників Ярема Жугаєвич, голова Профспілки металургів Олександр Рябко, голова Всеукраїнської незалежної профспілки працівників транспорту Віктор Гербеда. заступник Голови СПО, Профспілка працівників ЗСУ України Валерій Добровольський, заст. голови КВПУ  Петро Тулей, заст.. керівника Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність» Галина Колосюк, відповідальний секретар ФПТУ, Олена Булавіна, керівник Секретаріату СПО об’єднань профспілок Ірина Орловська.

20231005 123330

- від сторони роботодавців - голова СПО, Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, Перший заступник Голови СПО, Голова Об’єднання організацій роботодавців Анатолій Кінах, заст. Голови СПО Голова  Всеукраїнського об'єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України» Сергій Біленький,  заст. Голови СПО, заст. Голови Об’єднання організацій роботодавців України Костянтин Марчук, заст. Голови Об’єднання організацій роботодавців України.

У форматі конструктивної дискусії були порушені та обговорені питання, що мають загальний інтерес, і потребують узгодження позицій та напрацювання алгоритму невідкладних дій, з метою їх ефективного вирішення.

20231005 1236260

Учасники розглянули питання долучення сторін соціального діалогу до розробки та реалізації Плану відновлення України від наслідків військової агресії росії в Україні. А також такі важливі питання, функціонування країни під час воєнного стану, як збереження виробничого та трудового потенціалу України та стійкості підприємств в умовах мобілізації і психологічної адаптації та соціально-трудової реабілітації демобілізованих осіб на робочих місцях.

Значну увагу присутні приділили оновленню законодавства. А це цілий кластер важливих питань, що потребують свого вирішення і, перш за все, про працю, безпеку та здоров’я працівників на роботі,  соціальний діалог в Україні, колективні трудові спори.

20231005 123935

У свої виступах учасники обмінялися думками щодо питань секторального співробітництва у сферах промисловості, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, енергетики тощо.

З усіх обговорених питань учасники консультацій досягли консенсусу та порозуміння, а також окреслили спільні підходи щодо подальших дій спрямованих на їх реалізацію.

Учасники консультацій заявили, що критично важливо відновити діяльність НТСЕР, при чому до проведення самміту Україна-ЄС. Відповідне колективне звернення від СПО роботодавців та СПО профспілок буде спрямоване Президенту України В.Зеленському.

20231005 134923

IMG 20231005 123030