20231031 092340

У  Будинку профспілок 31 жовтня ц.р. відбулася робоча зустріч голови ФПУ Григорія Осового  з  головою Національного агентства кваліфікацій Юрієм Баланюком. У зустрічі взяли участь заступники голови ФПУ Олександр Шубін і Василь Андреєв.

Під час зустрічі обговорювались важливі питання створення умов для нової інноваційної Національної системи кваліфікацій в Україні, а саме  сукупності механізмів правового та інституційного регулювання кваліфікацій працівників з урахуванням потреб ринку праці та можливостей системи освіти та навчання. Відносини, пов'язані із створенням, функціонуванням, розвитком та використанням Національної системи кваліфікацій.

Учасники зустрічі також обговорили питання, пов’язані з діяльністю кваліфікаційних центрів, які уповноважені на оцінювання і визнання результатів навчання осіб, присвоєння/підтвердження відповідних професійних кваліфікацій  та розробленням професійних стандартів у частині вимог та компетенцій працівника, які слугують основою для формування професійних кваліфікацій (інфографіка).

20231031 094107

Голова Національного агентства кваліфікацій Юрій Баланюк анонсував проведення IV  Міжнародного форуму «ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ: НАВИЧКИ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО», який планується провести 16 листопада та запропонував  Г. Осовому виступити на Форумі з вітальним словом.

Ю.Баланюк повідомив, що Форум покликаний сприяти узгодженій діяльності законодавчої та всієї виконавчої влади, роботодавців, професійних спільнот, а також використання всіх можливостей міжнародного співробітництва для розвитку Національної системи кваліфікацій. Основною метою Форуму є сприяння інноваційному розвитку національної економіки та інтеграції України у загальноєвропейський кваліфікаційний простір. «Ми плануємо досягти цієї мети шляхом визначення пріоритетів та вектору руху системи кваліфікацій, спрямованих на забезпечення ринку праці сучасними навичками та компетентностями. Забезпечення стійкого економічного зростання, швидка інтеграція в загальноєвропейський простір з його високими стандартами якості життя – такою буде відповідь України на повномасштабне вторгнення росії. Модернізація ринку праці, розвиток освіти впродовж життя, формування спільних з ЄС інструментів взаємовизнання професійних та освітніх кваліфікацій – ось візія розвитку нашої країни».

20231031 092429

Для участі у Форумі необхідно заповнити реєстраційну форму до 15 листопада 2023 року за посиланням: https://forum2023.nqa.gov.ua/ або зісканувати QR-код.

Отримати додаткову інформацію можливо за телефоном: +380680467086 та за електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

20231031 092245

Пресцентр ФПУ