1380732631 razyskivaetsya-haker-vzlomavshiy-sayt-minyusta

 

Міністерством юстиції розглянуто звернення від 25.11.2013 №07/01-16/1924 щодо рекомендацій учасників «круглого столу» на тему: «Збереження та доступність трудових архівів» і надіслано відповідь до ФПУ, у якій зокрема повідомляється про те, що у 2014 році буде продовжена робота щодо удосконалення інституційної системи трудових архівів.

З цією метою на спільних засіданнях колегій Державної архівної служби та обласних державних адміністрацій будуть розглянуті питання створення та забезпечення повноцінного функціонування трудових архівів.

Нагадаємо, що проблемі збереження трудових архівів та забезпечення доступу до них, - була присвячена змістовна дискусія, що відбулась за ініціативою ФПУ наприкінці минулого року. Під час заходу наголошувалося на тому, що останнім часом до профспілок надходять чисельні звернення від громадян з приводу проблем, що виникають під час оформлення ними пенсій, - коли людині потрібно документально підтвердити стаж роботи за попередні роки, або розмір зарплати у певний період, тривалість роботи в шкідливих умовах, факт отримання травми на виробництві, а також у інших випадках.

У дискусії взяли участь представники органів виконавчої влади: Пенсійного фонду України, Державної архівної служби України, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, працівники трудових архівів, а також фахівці профспілкових та інших громадських організацій.

Рекомендації «круглого столу» було направлено до КМУ.

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ