post 64470 330

В.о. Голови Комітету Миколи Бараш доповідаючи на розширеному засіданні АМКУ 14 березня про результати його діяльності у 2013 році, зазначив, що протягом звітного року органами Комітету виявлено та припинено 7 704 порушень законодавства про захист економічної конкуренції, з них: 3 200 випадків зловживання монопольним (домінуючим) становищем (42 % загальної кількості), 1 940 – антиконкурентні дії органів влади (25 % загальної кількості). Крім того, розглянуто 684 випадки порушень у вигляді антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання та припинено 1259 порушень у вигляді недобросовісної конкуренції.

В минулому році Комітет став широко застосовувати нову, комплексну форму ознайомлення з конкурентним законодавством – проведення Днів конкуренції за участю державних уповноважених Антимонопольного комітету, керівників обласних територіальних відділень, керівників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу та громадськості.

Керівник Комітету акцентував на співпраці з Федерацією профспілок України.

«Взаємодія з таким органом для профспілок є вкрай важливою так як від Антимонопольного комітету багато залежить у недопущенні зростання цін при зговорі виробників чи торгівельних мереж, а також вкрай важливим є захист вітчизняних виробників від тиску монополій» - підкреслив Сергій Кондрюк заступник Голови ФПУ за підсумками засідання АМКУ.

ІАЦ

PM183image002