2558 

 

Відбувся день Івано-Франківського обласного комітету профспілки у Коломийському районі, в рамках якого проведено зустріч членів  обкому профспілки, голів райкомів, міськкомів профспілки, голів профкомів держустанов Коломийщини з головою райдержадміністрації Михайлом Бойком та головою районної ради Богданом Болюком.                                                                            

Розглядалося питання «Про роботу Коломийського райкому  профспілки, первинних профорганізацій району щодо подальшого розвитку соціального діалогу, поліпшення ролі колективних договорів на життя трудових колективів». Михайло Лопачак - голова Коломийського райкому профспілки у своєму звіті зосередив увагу присутніх на тому, що відповідно до законів України «Про соціальний діалог в Україні», «Про колективні договори та угоди» первинні профорганізації району проводять відповідну роботу, спрямовану на посилення соціального благополуччя працівників.                                   

На основі соціального партнерства поліпшуються умови та оплата праці посадових осіб місцевого самоврядування та держслужбовців, відсутні факти незаконного звільнення працівників та  виробничого травматизму, затримки виплати заробітної плати тощо. Це сприяло посиленню ролі первинних профорганізацій на життя трудових колективів, в яких практично 100 відсотків працівників охоплено профспілковим членством. В умовах політичної та економічної кризи, реформування місцевих органів влади збережено загальну кількість членів районної організації профспілки, утворено у цьому році дві нові первинні профорганізації.                                                                       

Також проведено «круглий стіл» з головами райкомів, міськкомів профспілки, головами профкомів держустанов Коломийського району  на тему: “Основні напрямки зміцнення Федерації профспілок України, її членських організацій в сучасних умовах». Ніна Гушпіт – голова галузевого обкому профспілки ознайомила учасників круглого столу з напрямками поліпшення діяльності ФПУ, іміджу профспілок взагалі.                                                                                               Як учасник «круглого столу» у м. Києві в рамках співробітництва за проектом шведської профспілки ST спільно з  Профспілкою працівників державних установ України, завідувач відділу соціального захисту та правової роботи обкому профспілки Василь Моцюк висвітлив  питання, що обговорювалися на ньому, щодо поліпшення ролі профспілкового руху, зосередивши увагу на  викликах та реаліях, що сьогодні стоять перед профспілками. В обговорені внесеного питання активну участь взяли Володимир Ковальчук – перший заступник начальника головного управління юстиції ОДА, профактивісти Коломийського та Городенківського районів. Вироблені відповідні пропозиції, спрямовані на зміцнення ролі галузевої профспілки.        

 

Прес-служба Ради профспылок Івано-Франківської області