СПО 

 

Актуальні питання розвитку соціального діалогу та соціально-економічного захисту працівників у сучасних умовах обговорили 11 липня учасники засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні.

Під час засідання Головою СПО обрано Голову ФПУ Григорія Осового. Першим заступником Голови СПО обрано заступника Голови ФПУ Сергія Кондрюка.

Було розглянуто питання «Про позицію профспілок в умовах загрози масового безробіття та наступу на трудові й профспілкові права». У виступах наголошувалось: в умовах соціально-економічної кризи, що охопила країну, виникає загроза масового безробіття та зубожіння населення (в першу чергу через замороження мінімальної заробітної плати та значного підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги й продовольчі товари). З метою упередження негативних наслідків, запровадження компенсуючих механізмів та визначення консолідованих дій профспілок, СПО об’єднань профспілок вирішив взяти до відома інформацію заступника Голови СПО об’єднань профспілок Кондрюка С.М. про загрози у соціально-економічній сфері, а також з метою визначення тактики дій СПО об’єднань профспілок в умовах соціально-економічної кризи утворити антикризову групу.

Учасники засідання СПО також обговорили питання «Про пропозицію Міністерства соціальної політики України щодо укладення Меморандуму про взаєморозуміння й співпрацю», «Про профспілкові пропозиції до проекту Держбюджету на 2015 рік та удосконалення прожиткового мінімуму», «Про позицію СПО об’єднань профспілок щодо актуалізації положень чинної Генеральної угоди на 2010-2012 роки», а також інформацію «Про опрацювання нормативно-правових актів, що надійшли до СПО об’єднань профспілок за І півріччя 2014 року».

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ