edin soc vnesok nov prav ukr-300x157

 

У відповідь на звернення ФПУ до Міністерства соціальної політики України з приводу затримки фінансування санаторно-курортних послуг з Мінсоцполітики надійшла оперативна відповідь.

Міністерство поінформувало ФПУ, що ним направлено до Державної казначейської служби України листа, в якому зазначається, що унаслідок несвоєчасного проведення органами Казначейства платежів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на оплату санаторно-курортних послуг існує загроза зупинення процесу надання послуг застрахованим особам, що може привести до соціальної напруги серед населення, і до фактичного невиконання законодавства України щодо соціального захисту.

Мінсоцполітики також повідомило, що данні щоденного моніторингу, який здійснює міністерство, свідчать, що станом на 06.08.2014 Казначейством не проведено поданих Фондом платежів для проведення розрахунків із санаторно-курортними закладами на загальну суму 130,2 млн. гривень.

З метою зняття напруги серед застрахованих осіб Мінсоцполітики просить Казначейство забезпечити своєчасне та в повному обсязі проведення ним видатків Фонду.

 

(Лист Мінсоцполітики додається)

 

ІАЦ