СРК

 

На цьому акцентували представники Профспілкової сторони під час засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк, що відбулось 12 травня в Міністерстві соціальної політики України. Вів засідання Керівник Робочої комісії об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк. В заході взяли участь та виступили Керівник групи повноважних представників Сторони органів виконавчої влади, заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевичю. заступник Керівника групи повноважних представників Сторони роботодавців, виконавчий директор Федерації металургів України Сергій Притаманов.

 

СРК1

 

У засідання також взяли участь члени робочої групи сторони профспілок, роботодавців та органів виконавчої влади, представники Секретаріату Національної трьохсторонньої соціально-економічної ради, фахівці міністерств та відомств.

Учасники засідання обговорили низку питань щодо форми, змісту та строку дії Генеральної угоди на новий строк.

Зокрема було обговорено питання «Про результати консультацій представників Сторін з метою зближення позицій щодо редакції неузгоджених робочими групами пропозицій до проекту Генеральної угоди на новий строк». Було вирішено взяти до відома інформацію представників Сторін про результати засідань, що відбулися 27 та 30 квітня 2015 року.

Профспілкова сторона запропонувала схвалити і включити до тексту розділів проекту Генеральної угоди низку положень, зокрема у такі розділи: Розділ І «Підвищення конкурентоздатності національного товаровиробника та забезпечення зростання зайнятості», Розділ ІІ «Оплата, умови, охорона праці та соціальний захист працюючих» (підрозділи «Оплата праці», «Умови та охорона праці», «Соціальний захист працюючих»), Розділ ІІІ «Соціальний діалог».

 

СРК2

 

Учасники засідання проголосували за узгодженні пункти проекту Генеральної угоди.

Було також обговорено питання «Про розгляд переліку неузгоджених пропозицій до проекту Генеральної угоди на новий строк». Профспілкова сторона запропонувала:

1. Внести перелік неузгоджених робочими групами пропозицій (додаток 3) до Протоколу розбіжностей відповідно до абзацу 2 пункту 6.1 Розділу VІ «Схвалення проекту Генеральної угоди та її підписання Сторонами» Регламенту роботи СРК для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк.

2. Доручити Секретаріату СРК до 15 травня 2015 року:

- сформувати проект Генеральної угоди з узгоджених положень розділів проекту Угоди;

- узгодити нумерацію положень проекту Угоди;

- направити проект Генеральної угоди до Кабінету Міністрів України для здійснення експертизи на відповідність вимогам чинного законодавства та загальним нормам правопису.

3. Остаточно сформовані текст проекту Генеральної угоди та протокол розбіжностей до Угоди надіслати Сторонам колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк для визначення можливості (чи неможливості) їх підписання.

 

СРК3

Також було обговорено питання «Про дату, час та місце проведення наступного засідання Спільної робочої комісії». Вирішено провести наступне засідання СРК 29 травня 2015 року.

 

СРК4

 

 

СРК5

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ