logo

 

Протягом 13 – 15 травня 2015 року відбувалися організаційні засідання комітетів Національної тристоронньої соціально-економічної ради, утворених відповідно до рішення Президії НТСЕР від 05.03.2015 згідно з Типовим положенням про Комітети Національної ради.

 

Утворені наступні постійно діючі комітети:

- Комітет з питань економічного розвитку та підприємництва;

- Комітет з питань соціальної та гуманітарної політики;

- Комітету з питань розвитку громадянського суспільства та міжнародних відносин

- Комітету з питань трудових відносин та ринку праці

 

13 травня 2015 року в Міністерстві соціальної політики України відбулося перше організаційне засідання Комітету з питань економічного розвитку та підприємництва за участі Голови Національної ради, Міністра соціальної політики України Павла Розенка

 

Під час засідання було обрано керівний склад комітету. Головою Комітету став Олійник Д.М., заступник Співголови Національної ради від сторони роботодавців. Заступником голови Комітету від профспілкової сторони обрано голову Професійної спілки авіабудівників України Жугаєвича Я.В.  Кандидатура заступника голови Комітету від сторони органів виконавчої влади визначається.

Окрім того, членами Комітету було вирішено доопрацювати проект рішення Національної ради з питання «Про стан та перспективи соціально-економічного розвитку України на 2015-2016 роки у контексті започаткованих реформ та курсу держави на євроінтеграцію» після опрацювання пропозицій, наданих членами Комітету від профспілкової сторони.

Також, прийнято рішення погодити проект Плану заходів Національної ради на 2015 рік, доповнивши його питанням щодо формування системи утворення цінової політики державних монополій. 

 

14 травня 2015 року в приміщенні секретаріату Національної ради відбулося перше організаційне засідання Комітету з питань соціальної та гуманітарної політики

 

Під час засідання було обрано Голову Комітету – Широкова А.І., голову Об'єднання всеукраїнських автономних профспілок, голову профспілки працівників Національної академії наук України.

Окрім того було обрано двох заступників голови Комітету:

- від сторони роботодавців Климпуша О.Д.  голову Правління Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців транспорту «Федерація роботодавців транспорту України»;

- від сторони органів виконавчої влади Шамбіра М.І., першого заступника Голови правління Пенсійного фонду України.

В ході проведення заходу члени Комітету розглянули проект Плану заходів Національної ради на 2015 рік та вирішили актуалізувати його окремі питання, зокрема стосовно удосконалення пенсійного законодавства та формування ефективної системи охорони здоров’я.

Також, була прийнята пропозиція доопрацювати проект рішення Національної ради з питання «Про стан та перспективи соціально-економічного розвитку України на 2015-2016 роки у контексті започаткованих реформ та курсу держави на євроінтеграцію» в межах компетенції Комітету з питань соціальної та гуманітарної політики.

 

14 травня 2015 року в приміщенні секретаріату Національної ради відбулося перше організаційне засідання Комітету з питань розвитку громадянського суспільства та міжнародних відносин

 

Під час засідання було прийнято рішення обрати заступниками голови Комітету

-         від профспілкової сторони Андреєва В.М., голову Професійної спілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України;

-         від сторони роботодавців Шевчука О.Б., голову ради Всеукраїнського об'єднання обласних організацій роботодавців в сфері телекомунікаційних та інформаційних технологій, представник Конфедерації роботодавців України.

А також, запропонувати стороні органів виконавчої влади визначити на посаду Голови Комітету заступника Міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Зеркаль О.В.

В зв’язку з цим, тимчасово виконання обов’язків Голови Комітету з питань розвитку громадянського суспільства та міжнародних відносин покладено на заступника голови Комітету Андреєва В.М.

В ході проведення заходу, члени Комітету розглянули та погодили в цілому проект Плану заходів Національної ради на 2015 рік та рекомендували доповнити його положенням «Про виконання планів заходів Кабінету Міністрів України та центральних органів виконавчої влади щодо імплементації в національне законодавство нормативних актів ЄС».

Також було вирішено в рамках Комітету вивчити питання щодо шляхів та форм взаємодії Національної ради та Платформи громадянського суспільства (ПГС) відповідно до Угоди про асоціацію Україна –ЄС.

 

15 травня поточного року відбулося перше організаційне засідання Комітету з питань трудових відносин та ринку праці Національної тристоронньої соціально-економічної ради, утвореного відповідно до рішення Президії НТСЕР від 05.03.2015 року

 

На засіданні було обрано Голову Комітету – Нікітіну Т.В., голову Професійної спілки працівників державних установ України та двох заступників: Чернегу Р.Т., Голову Державної служби з питань праці і Биковця В. М. - заступника  голови Ради Федерації роботодавців України, в.о. президента Всеукраїнської асоціації роботодавців.

Також, членами Комітету погоджено в цілому План заходів Національної ради на 2015 рік з урахуванням пропозицій Держпраці і  Держгірпромнагляду.

Крім того, прийнято рішення доопрацювати проект рішення національної ради «Про стан та перспективи соціально-економічного розвитку України на 2015-2016 роки у контексті започаткованих реформ та курсу держави на євроінтеграцію».

Наступне засідання Комітету з питань трудових відносин та ринку заплановано на 26 травня поточного року.

 

Управління з питань соціального діалогу