СП

20 липня під головуванням Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового відбулась Узгоджувальна нарада з членами СПО об’єднань профспілок питань погодження Постанови Кабінету Міністрів України «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (додається).

СП1

Говорячи про позицію СПО щодо цього питання, Григорій Осовий зазначив, що всім профспілковим організаціям та об’єднанням, що входять в його склад, необхідно виробити консолідовану позицію, зокрема, чи підтримує СПО Постанову КМУ, а якщо підтримує, з якими умовами та пропозиціями. Проблема оплати праці працівникам галузей бюджетної сфери, підкреслив він, це дуже актуальне та важливе питання. Тому ми маємо сформувати тут чітку та зрозумілу позицію з метою забезпечення ефективного захисту законних прав та інтересів працюючих в бюджетної сфері людей, зазначив Голова СПО.

Про позицію своїх профспілкових організацій та об’єднань проінформували голова Профспілки працівників культури Людмила Перелигіна, голова Профспілки працівників охорони здоровя Вікторія Коваль, заступник голови Профспілки працівників державних установ Юрій Піжук, заступник голови Профспілки працівників освіти і науки Сергій Романюк, перший заступник Голови Конфедерації вільних профспілок України і Незалежної профспілки гірників України Анатолій Акімочкин. Вони висловили ряд зауважень та пропозицій до Постанови КМУ.

СП2

Підбиваючи підсумки обговорення, Григорій Осовий зазначив, що при формуванні консолідованої позиції СПО має бути враховані всі принципові зауваження, уважно вивчені конструктивні пропозиції.

Консультації з цього питання будуть продовжені.

Прес-центр ФПУ

СП8